13:24 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ανάρτηση για τα φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη από χθες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και το βράδυ έπληξαν την Αττική προχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Καμία «μετεωρολογική βόμβα» δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει στη χώρα υποστηρίζει ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει πως το χαμηλό στο οποίο δόθηκε το όνομα «Βικτώρια» δεν πέρασε κι ούτε θα περάσει από τη χώρα.

«Το χαμηλό δυτικά της χώρας μας και στο οποίο δόθηκε το όνομα "Βικτώρια" δεν ήλθε ούτε πρόκειται να περάσει ποτέ πάνω από την Ελλάδα καθώς το κέντρο του βρίσκονταν το πρωί στην κεντρική Ιταλία και κινούμενο βόρεια προς την κεντρική Ευρώπη, θα εξασθενήσει (οπως εξηγώ τις τελευταίες ημέρες μέσα από εδώ αλλά και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 21:45 το βράδυ)».

Όπως εξηγεί η Ελλάδα επηρεάστηκε από τα  «ανατολικά κράσπεδά» του χαμηλού που μπορούν να δώσουν έντονα φαινόμενα.

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ σήμερα και αύριο κάποια "μετεωρολογική βόμβα" στη χώρα μας, καθώς δεν υπήρξε ΠΟΤΕ πτώση της βαρομετρικής πίεσης της τάξεως των 17 hpa μέσα σ' ένα 24ωρο (που είναι και προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα ως τέτοιο) καθώς οπως είπα και παραπάνω το κέντρο του χαμηλού βρίσκεται πολύ μακριά από τη χώρα μας και δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί προς την περιοχή μας αλλά προς τα βόρεια!», ξεκαθαρίζει ακόμα.

Υπενθυμίζεται πως ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη νύχτα τη χώρα και κυρίως το λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου μια ισχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 τη νύχτα.

Tags:
Αθήνα, Αττική, κακοκαιρία, Ελλάδα, Σάκης Αρναούτογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK