22:56 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Υπηρεσία Ασύλου προσφεύγει στον εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες ότι διερμηνείς ζητούν «φακελάκι» από αιτούντες άσυλο. Τι αναφέρουν οι καταγγελίες.

Καταγγελίες ότι διερμηνείς ζητούν χρήματα από πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταθέσει αίτηση για άσυλο είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σε ρεπορτάζ του, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έκανε λόγο για «παραμάγαζο» που έχουν στήσει διερμηνείς μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Αιτών άσυλο ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι του ζητήθηκαν χρήματα στην Υπηρεσία Ασύλου από άτομα που εργάζονται σαν διερμηνείς.

Βάσει του ρεπορτάζ, η «ταρίφα» που φέρεται να ζητούν διερμηνείς για χορήγηση ασύλου ανέρχεται σε 3.000 έως 4.000 ευρώ, ενώ για διαμεσολάβηση σε κυκλώματα διακινητών, φτάνει τα 500 ευρώ.

Πηγές του αρμόδιου υπουργείου, τις οποίες επικαλείται ο Alpha, ανέφεραν ότι υπάρχουν αναφορές για ανάλογα περιστατικά και σε νησιά.

Προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες, η Υπηρεσία Ασύλου ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στον εισαγγελέα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, επεσήμανε ότι διαβιβάζει το ρεπορτάζ στον εισαγγελέα «σύμφωνα με την πάγια πρακτική της, έτσι ώστε να διερευνηθούν αρμοδίως οι σχετικές καταγγελίες».

Διαβάστε επίσης:

Βελόπουλος για μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση προσεύχεται να βρέχει για να περιοριστούν οι ροές

Ξενοδόχοι από τα Βρασνά στο Sputnik: Φοβόμαστε, αυτοί που έρχονται δεν είναι Σύροι πρόσφυγες

Tags:
εισαγγελέας, φακελάκι, διερμηνεία, σύστημα ασύλου, υπηρεσία, άσυλο, αιτούντες άσυλο, μεταναστευτικό, Προσφυγικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK