22:33 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πυροσβέστες χρειάστηκε να κρεμαστούν με σχοινιά προκειμένου να προσεγγίσουν τον 41χρονο και να τον ανεβάσουν από τον γκρεμό.

Μετά από μαραθώνια επιχείρηση της πυροσβεστικής υπό ακραίες καιρικές συνθήκες απεγκλωβίστηκε ο 41χρονος από απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα.

Μοναδικό σκέπαστρο του άνδρα ήταν ένας απόκρημνος βράχος και μερικά κλαδιά, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος.

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης και η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο νησί ήταν τεράστια, ενώ συμμετείχε πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών που χρειάστηκε να κρεμαστούν με σχοινιά σήμερα προκειμένου να προσεγγίσουν τον 41χρονο και να τον ανεβάσουν από τον γκρεμό.

Στη μεταφορά συνέδραμαν και άνδρες της ΕΜΑΚ, διασώστες, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής μέσα από απόκρημνα μονοπάτια, βοήθησαν και οι κυνηγοί της περιοχής.

Ο άνδρας είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα και ήταν υποσιτισμένος, ενώ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με τραύματα στο χέρι που προήλθαν από την προσπάθεια του να κρατηθεί, κατά την πτώση του στη χαράδρα.

Tags:
Κέρκυρα, επιχείρηση διάσωσης, διάσωση, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK