17:49 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε μοναστήρι πρόκειται να φιλοξενηθούν οι πρώτοι πρόσφυγες που θα μεταφερθούν στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας.

Σε μοναστήρι στην Ηλεία που τα τελευταία χρόνια παραμένει κλειστό, πρόκειται να μείνουν πρόσφυγες που μεταφέρονται στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών και μεταφοράς των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Οι πρώτοι πρόσφυγες επρόκειτο να κατευθυνθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού που βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγράμπελα, στα σύνορα της Αχαΐας και της Ηλείας, είχε μεταδώσει πριν λίγες ημέρες το patrasevents.gr. Αυτή τη στιγμή, η μονή δεν έχει μοναχούς και τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή.

Το συγκεκριμένο μοναστήρι υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας κι έχει ιστορικό χαρακτήρα, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Επρόκειτο μάλιστα να ανακαινιστεί με χορηγία επιχειρηματία ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Σύμφωνα με το ίδιο τοπικό Μέσο, στην περιοχή έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή των προσφύγων και οι αρμόδιοι αναζητούν να προσλάβουν δύο μάγειρες κι έναν δάσκαλο για τα μαθήματα στα παιδιά.

Επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων, το τοπικό site μετέδωσε ότι στην Μονή Πορετσού θα φιλοξενηθούν περίπου 50 με 60 άτομα, γυναικόπαιδα και οικογένειες -κυρίως από τη Συρία- που έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πρόσφυγες θα φτάσουν υπό άκρα μυστικότητα στην Ιερά Μονή και θα φιλοξενηθούν εκεί για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα και για κάποια άλλα χωριά, ξενοδοχεία και μοναστήρια της περιοχής, κοντά στα Καλάβρυτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξενοδόχοι από τα Βρασνά στο Sputnik: Φοβόμαστε, αυτοί που έρχονται δεν είναι Σύροι πρόσφυγες

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Μη αποτελεσματική η διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα

Κάτοικοι της Καλαμαριάς αντιδρούν στην έλευση προσφύγων - Βίντεο, φωτογραφίες

Tags:
μοναστήρι, μεταναστευτικό, μετανάστες, πρόσφυγες, Προσφυγικό, Δυτική Ελλάδα, Ηλεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK