01:15 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Η Κατερίνα Γκαγκάκη υπέβαλε την παραίτησή της μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και των συμμετεχόντων στο πάνελ της εκπομπής, μία εκ των οποίων και η κ. Γκαγκάκη, για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας του ΑΠΘ.

Μετά την παραίτησή της από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Τεχνόπολις», η Κατερίνα Γκαγκάκη επέλεξε να κάνει το πρώτο της σχόλιο μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.

«Θα ‘ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια», γράφει μεταξύ άλλων, ενώ συνοδεύει την ανάρτησή της με φωτογραφία σκοτεινού ουρανού και φουρτουνιασμένης θάλασσας.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη υπέβαλε την παραίτησή της μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και των συμμετεχόντων στο πάνελ της εκπομπής, μία εκ των οποίων και η κ. Γκαγκάκη, για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας του ΑΠΘ.

Στην ανάρτησή της απευθύνεται στον νεότερο εαυτό της και τον συμβουλεύει ότι «θα ‘ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις».
View this post on Instagram

Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις. Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν. Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής. Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life

A post shared by Katerina Gagaki (@gagakia) on

Συνεχίζει συμβουλεύοντας πάντα τον νεότερο εαυτό της ότι θα οπισθοχωρεί μόνο όταν η ίδια το αξιολογεί και θα ακουμπάει μόνο πάνω της.

«Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι από αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες» συνεχίζει.

Ολοκληρώνοντας την ανάρτησή της προσθέτει ότι απευθυνόμενη στον νεότερο εαυτό της ότι θα είναι από εκείνες που «αντεπιτίθενται στο χρόνο τους».

Την Τετάρτη ο ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος, είχε ζητήσει την αποπομπή της, ενώ τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή αποτελούν αντικείμενο έρευνας του ΕΣΡ.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Tags:
Διοικητικό Συμβούλιο, Τεχνόπολις, εκπομπή, παραίτηση, σεξουαλική παρενόχληση, Γιώργος Λιάγκας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK