04:45 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Στα αποκαλυπτήρια του σήματος των προϊόντων της Μακεδονίας προχώρησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΒ). Με ποιο σκεπτικό επιλέχθηκε το «Μ - Macedonia the Great».

Το κεφάλαιο γράμμα «Μ», με μια γραφιστική επεξεργασία, είναι το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας και το οποίο ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΒ) θα κατοχυρώσει για ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση των προϊόντων.

Το σήμα είναι «Μ - Macedonia the Great» και όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, θα αποτελεί την ομπρέλα προστασίας για όλα τα προϊόντα ολόκληρης της Μακεδονίας.

Το σήμα που θα χρησιμοποείται για τα Μακεδονικά Προϊόντα
© Sputnik / Fani Xarisi
Το σήμα που θα χρησιμοποείται για τα Μακεδονικά Προϊόντα

Σύμφωνα με τον Στράτο Τσαχπίνη, ο οποίος εργάστηκε για το γραφιστικό, για τη λέξη «Macedonia» επιλέχθηκε το «C» και όχι το «Κ» καθώς στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google) το «Macedonia» έχει 400.000.000 αποτελέσματα και το «Makedonia» έχει περίπου 14 εκατομμύρια αποτελέσματα.

Αυτό είναι το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Αυτό είναι το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας

Καλή επιτυχία στο σήμα ευχήθηκε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση του εμπορικού σήματος, η οποία διεξήχθη παράλληλα με τις εργασίες του «Thessaloniki Summit».

Συνέντευξη Τύπου του Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) για την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων
© Sputnik / Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Συνέντευξη Τύπου του Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) για την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων

Κατά τη διάρκεια σύντομων δηλώσεών του, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, θα αγκαλιαστεί απ’ όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, παράλληλα, δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στην προσπάθεια κατοχύρωσης μιας ενιαίας συλλογικής ταυτότητας για τα μακεδονικά προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τελικά γκούγκλαρε ή δεν γκούγκλαρε;» - Στο Facebook γελάνε με την «αποκάλυψη» των Ellinika Hoaxes

Πώς το Google βοήθησε τον Μητσοτάκη να αποφασίσει για το σήμα στα μακεδονικά προϊόντα

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφωνία των Πρεσπών, συμφωνία των Πρέσπων, αγροτικά προϊόντα, γεωργικά προϊόντα, σήμα, Θεσσαλονίκη, μακεδονικό, Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK