18:23 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στο Sputnik και τάχθηκε υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας εντός των πανεπιστημίων, όταν σ’ αυτά συμβαίνουν κάθε είδους παρανομίες, τάχθηκε η πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» και πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit» η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε στο Sputnik και παράλληλα τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του διοικητικού μοντέλου των πανεπιστημίων:

Η Άννα Διαμαντοπούλου
© Φωτογραφία : Fani Xarisi
Η Άννα Διαμαντοπούλου
«Αυτή είναι μια πραγματικότητα που κρατάει πάρα πολλά χρόνια στη χώρα και δυστυχώς πάντα λέμε να μην κάνουμε τίποτα γιατί φοβούμαστε ότι θα συμβούν πολλά. Ήρθε η στιγμή τα πράγματα να λυθούν και η συζήτησή μας να έρθει στον 21ο αιώνα κι όχι στον 19ο αιώνα» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Από την στιγμή που στα πανεπιστήμια υπάρχουν κάθε είδους παρανομίες και βία, δεν μπορεί παρά να παρέμβει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία είναι μέρος του ελληνικού δημοκρατικού κράτους. Όμως η λύση στα πανεπιστήμια δεν θα έρθει από την Αστυνομία».

«Θα έρθει, όταν υπάρχουν εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά όχι από την Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στην μεταρρύθμιση του διοικητικού μοντέλου των πανεπιστημίων, με όλες τις εσωτερικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε αυτοδιοίκηση, σε εξωστρέφεια, σε αριστεία, σε αξιολόγηση. Όλα αυτά που κάνουν όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου» έσπευσε να συμπληρώσει η πρώην υπουργός.

«Αυτές οι δύο πραγματικότητες που θα συνυπάρξουν. Και προστασία και μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια» κατέληξε η κα Διαμαντοπούλου.

Έφοδος της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ: Βρέθηκαν κοντάρια, κουκούλες και μπουκάλια – Βίντεο, φωτογραφίες

Τι αλλάζει στα πανεπιστήμια: Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

 

 

Tags:
παρέμβαση, πανεπιστήμια, ΕΛ.ΑΣ, Διαμαντοπούλου Άννα, Thessaloniki Summit 2019
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK