21:40 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένα από τα πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Αθήνας αλλάζει όψη, μέσω ενός έργου που περιλαμβάνει την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων αντιπλημμυρικών τεχνικών, με χρήση καλαίσθητων και ήπιων οικολογικών υλικών.

Αλλάζει όψη ο λόφος του Λυκαβηττού, μέσα από μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει ο Δήμος Αθηναίων. 

Στόχος είναι ο Λυκαβηττός να καταστεί πιο ασφαλής για τους επισκέπτες του και τους περίοικους, έτσι ώστε να αποτελεί πόλο έλξης και τόπο αναψυχής για ακόμα περισσότερους Έλληνες και ξένους.

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο του δήμου Αθηναίων, στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες που είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, το έργο προϋπολογισμού ύψους 1.500.000 ευρώ, περιλαμβάνει την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων, αντιπλημμυρικών τεχνικών, με χρήση καλαίσθητων και ήπιων οικολογικών υλικών.

Στον δρόμο που διατρέχει τον λόφο μήκους περίπου 1.700 μέτρων προγραμματίζεται να γίνει ασφαλτόστρωση με υλικό ειδικών προδιαγραφών.

Εξαιρετικής καλαισθησίας επιδιώκεται να είναι οι αποκαταστάσεις, με φυσικά υλικά, της περιπατητικής διαδρομής στα υφιστάμενα μονοπάτια, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων, που θα συνδέουν επιμέρους σημεία όπως το Πέτρινο Περίπτερο και η Πράσινη Τέντα. Ειδικότερα, τμήματα αυτής της διαδρομής θα αποτελούνται από υλικό που κι αυτό θα συμβάλει όχι μόνο στην αντιπλημμυρική προστασία, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα στους χιλιάδες περιπατητές για μια άνετη και ασφαλή πεζοπορική εμπειρία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναμένεται να απευθυνθεί άμεσα στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ζητώντας να παραχωρηθούν στον Δήμο Αθηναίων τα περίπου 35 στρέμματα ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ στον λόφο του Λυκαβηττού (από τη συνολική έκταση των 442 στρεμμάτων), προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη ανάπλασή του.

Σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει: «Στόχος μας είναι να αποδώσουμε στους δημότες της Αθήνας αλλά και σε όλους τους επισκέπτες, έναν χώρο ζωής και ανάπτυξης δραστηριοτήτων αλλά και έναν φυσικό οργανισμό παραγωγής πολιτισμού. Μαζί με τα περίπου 35 στρέμματα που θα ζητήσουμε να μας παραχωρήσει η ''Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου'', υλοποιούμε το εμβληματικό έργο για τη δημιουργία ενός αστικού δάσους μοναδικού κάλους και χρησιμότητας, όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και ολόκληρη την Αττική».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε και σχετική ανάρτηση στο Facebook:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Λίφτινγκ» στην πλατεία Εξαρχείων κάνει ο Δήμος Αθηναίων - Φωτογραφίες

Εκατό ημέρες... διακυβέρνησης ΝΔ: Τι έπραξε και τι δεν έπραξε ο Μητσοτάκης μέχρι σήμερα

Tags:
Κώστας Μπακογιάννης, δήμος Αθηναίων, Αθήνα, Λυκαβηττός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK