18:34 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ξεκινάνε έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί από που προέρχεται η ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση.

Μέτρα εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με στόχο να παταχθεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης σημειώνοντας ότι στην περίπτωση που διαπιστωθεί υπέρβαση θα την πιστώνονται οι φαρμακευτικές, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στην ημερίδα «Clawback και φαρμακευτική δαπάνη», ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο ΕΟΠΠΥ έχει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στη χώρα και στην περίπτωση που διαπιστωθεί συνταγογράφηση θα ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες επιδημιολογικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

«Αλλιώς, θα αποζημιώνεται ο μέσος όρος της χρήσης ποσότητας φαρμάκων στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες ανά 100.000 κατοίκους. Η συμφωνία κυρίων η οποία θα έχουμε θα είναι η μείωση εντός τριετίας με αναλογικότητα των ποσών ή της ποσότητας φαρμακευτικής δαπάνης, εκεί που είναι πάνω από τον μέσο όρο, μέχρι τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποσύρονται φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη - Ποια ανακαλούνται από τον ΕΟΦ

Έβγαλε στήθος από φάρμακο που πήρε μικρός: Τώρα θα λάβει και αποζημίωση 8 δισ. δολάρια - Βίντεο

Το αίμα της έγινε μαύρο και πήγε να πεθάνει από φάρμακο για τον πονόδοντο - Βίντεο

Tags:
ασθενείς, συνταγογράφηση, φαρμακευτική, φάρμακα, υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, Υπουργείο Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK