23:37 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Σημαντική μείωση παρουσίασε ο αριθμός των Ρώσων προσκυνητών στην Ελλάδα το 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων.

Ο αριθμός των Ρώσων προσκυνητών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που διαθέτει το τουριστικό γραφείο γραφείου «Blagovest» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύεται στον θρησκευτικό τουρισμό. Το «Blagovest» είναι παράρτημα του ρωσικού τουριστικού ομίλου «Ambotis Holidays».

Όπως δήλωσε η επικεφαλής του «Blagovest», Όλγα Αμπάεβα, «φέτος καταγράφηκε μια μείωση της τάξης 50%. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, υπήρξε μια αρκετά μεγάλη μείωση, το δεύτερο εξάμηνο, όμως, πήγε καλύτερα. Δεν μπορώ να αναφέρω τους ακριβείς αριθμούς, δεν έχει γίνει ακόμα ο απολογισμός και δεν έχει τελειώσει ακόμη και η προσκυνηματική περίοδος».

Κατά την άποψή της, θα έχει μεγάλη σημασία και θα επηρεάσει αρκετά τους προσκυνητές, τι θα τους προτείνουν από τις ενορίες τους.

«Υπήρχε μια τάση να επισκέπτονται τη Βέροια, τον τόπο του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου και τα μοναστήρια εκεί. Σήμερα, όμως, απαγορεύεται η επίσκεψη στη Βέροια. Αναγκαστικά, αφαιρούμε όλες αυτές τις περιοχές από τα προγράμματα. Δεν θέλουμε να φέρουμε τους προσκυνητές σε δύσκολη θέση, προτείνοντάς τους προορισμούς οι οποίοι δεν συστήνονται από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία», αναφέρει.

Σύμφωνα με την Αμπάεβα, οι προσκυνητές από τη Ρωσία αυτή την εποχή επισκέπτονται λιγότερο τη Μονή Βατοπεδίου, η οποία υποστήριξε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην απόφαση αναγνώρισης της «νέας Εκκλησίας» της Ουκρανίας.

«Θέλουν να επισκεφθούν τη Μονή Αγίου Παντελεήμονος ή το Ρωσικό Μοναστήρι, τη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, όμως η Μονή Βατοπεδίου δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Επισκέπτονται και τη Μονή Παντοκράτορος», δηλώνει.

Σχετικά με το πόσα χρήματα ξοδεύουν οι προσκυνητές για ένα ταξίδι, επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν είναι φθηνά.

«Αρχικά, είναι η μετακίνηση, πρόκειται για αεροπορικά εισιτήρια, ιστιοπλοϊκά εισιτήρια, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε πολλά ελληνικά νησιά. Αυτό είναι έσοδο που πηγαίνει στην Ελλάδα, ενώ πρέπει να αναφέρουμε και το φαγητό. Εάν πρόκειται για ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, τότε το ταξίδι θα κοστίσει περίπου 1.000 ευρώ», εξηγεί.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο αριθμός των προσκυνητών θα εξαρτηθεί από το «εάν θα υπάρξει απόλυτο σχίσμα στον Ορθόδοξο κόσμο».

«Θεωρώ, ότι τα δικά μας προγράμματα προσκυνήματος σε ιερούς τόπους, που διαρκούν από μια εβδομάδα έως 10 μέρες, προσφέρουν πολλά και πνευματικά πράγματα. Πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέροντα, όχι μόνο για τους προσκυνητές, αλλά και αυτούς που θέλουν να μάθουν την ιστορία του Χριστιανισμού και την ιστορία της Ελλάδας», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβλήματα με τη βίζα έχουν ρώσοι προσκυνητές που θέλουν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος

Tags:
Ρωσία, προσκυνητές, Άγιο Όρος, Ελλάδα, θρησκευτικός τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK