08:53 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα 2021 (16)
0 0 0
Βρείτε μας

Η επικεφαλής της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε για το νέο πρότζεκτ που έχει αναλάβει, τις σχέσεις της με τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Γιάννα Αγγελοπούλου το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

Η κα Αγγελοπούλου απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που αφορούν την Επιτροπή 2021, επικεφαλής της οποία ορίστηκε το καλοκαίρι, τις σχέσεις της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την οικονομική διαχείριση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

«Το 2004 αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό»

Μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η κα Αγγελοπούλου ξεκαθάρισε πως δεν οφείλεται σε αυτούς η χρεοκοπία της χώρας.

«Οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Οι αγώνες πέτυχαν, ο προϋπολογισμός της επιτροπής, 2 δισ. τότε, κάναμε τους αγώνες και αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες». 

Την ίδια ώρα σημείωσε πως το «έργο» των Ολυμπιακών είχε παραδοθεί στην ώρα του και πως κανένας εθελοντής δεν ζήτησε ποτέ αντίδωρο.

«Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα», σημείωσε. 

Ανέφερε ακόμα ότι «η λάμψη ήταν η Ελλάδα και όχι η Γιάννα» και πως την πόνεσε που χάθηκε η «υπεραξία» που είχε επιτευχθεί.

Κατηγόρησε δε τις κυβερνήσεις για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που εγκαταλείφθηκαν και οι οποίες, όπως ανέφερε έχασαν την ευκαιρία να δείξουν ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα.

Το 2021 πολύ πιο σημαντικό από το 2004

Η κα Αγγελοπούλου χαρακτήρισε το πρότζεκτ του 2021 «πολύ πιο σημαντικό από το 2004» γιατί θα τραβήξει τα μάτια τους κόσμου στην Ελλάδα «συνεχώς, αενάως, για χρόνια».

«Είναι μια άσκηση προετοιμασίας για το ποια θα είναι η ποιότητα της ζωής μας από εδώ και μπρος. Οι επαίτες, ή αυτοί που πραγματικά έχουμε πολλά στα χέρια μας για να κάνουμε πράγματα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει χρήση δημόσιων πόρων και πως έχει καταφέρει να πείσει πολύ κόσμο να συμμετέχει σε αυτό.

«Δεν θα πάρουμε δημόσιους πόρους, έχω δεσμευθεί. Σκοπός μας, μετά την αυτογνωσία, η αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε», σημείωσε ενώ για το ίδιο ζήτημα ανέφερε πως «δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε φαραωνικά έργα ούτε εθνικές απόψεις οι οποίες να θέλουν να περάσουν πάνω από άλλες απόψεις», ανέφερε ακόμη.

Κάλεσε επίσης όλους του όλους τους Έλληνες να συμμετέχουν στο «2021».

«Όσους Έλληνες αναπνέουν και μικρούς και μεγάλους», είπε στο κάλεσμά της και πρόσθεσε: «Είμαστε 200 χρόνια κράτος που αντέξαμε, περάσαμε πολύ πιο δύσκολα. Να έρθουν όλοι». 

Οι σχέσεις της με Μητσοτάκη και Τσίπρα

Η κα Αγγελοπούλου σχολίασε τη μέχρι στιγμής πορεία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως βλέπει μια κυβέρνηση που ήξερε τις θα αντιμετωπίσει, προετοιμασμένη και συμπλήρωσε: «αρχή άνδρα δείκνυσι….».

Παράλληλα ανέφερε πως ο ίδιος της έδωσε τον λόγο του να «μπουν οι πάντες μέσα» στο νέο εγχείρημα και για αυτό δέχτηκε.

Μίλησε όμως και για τις σχέσεις της με τον προηγούμενο πρωθυπουργό λέγοντας πως με τον κ. Τσίπρα δεν υπήρχε «φλερτ».

«Προσωπικά δεν επένδυσα καμία ελπίδα στον Τσίπρα και δεν υπήρξε κανένα φλέρτ. Εξελέγη ως πρωθυπουργός και όταν μου ζητήθηκε και αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βοηθήσω τη χώρα να σταθεί σωστά προς τα έξω, το έκανα». 

Ανέφερε τέλος πως η ίδια επιχείρησε απλά να βοηθήσει τον πρώην πρωθυπουργό.

«Δεν υπήρξε φλερτ, ποτέ δεν περίμενα τίποτα, ουσιαστικά προσπάθησα να βοηθήσω τον Τσίπρα. Μου είχε πει τότε ο Κλίντον ότι θα γινόταν μια ειδική παρουσία της Ελλάδας και επειδή είχε ακυρωθεί η επίσκεψή του στη χώρα μας – και αυτό ήταν λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα – μου ζήτησε να του πάω τον πρωθυπουργό που θα εκλεγεί. Εξελέγη ο κύριος Τσίπρας, βοήθησα να πάει ο κύριος Τσίπρας. Αλλά είμαι η μόνη τότε, πόσα εκατομμύρια Έλληνες αισθανόμασταν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει το δρόμο της», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται πως η κα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον Ιούλιο επικεφαλής της Επιτροπής 2021, που θα είναι επιφορτισμένη με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Θέμα:
Ελλάδα 2021 (16)
Tags:
Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελλάδα 2021, επιτροπή, Ολυμπιακοί Αγώνες, Γιάννα Αγγελοπούλου, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK