17:31 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο μοναστήρι του Πορετσού στα όρια Ηλείας – Αχαΐας έφυγαν μόλις λίγες ώρες μετά την άφιξή τους σχολιάζοντας ότι ήταν «καλύτερα στη Μόρια».

Απογοητευτικές ήταν οι συνθήκες φιλοξενίας που αντιμετώπισαν οι 105 πρόσφυγες και μετανάστες στο μοναστήρι Κάτω Δίβρης στην Ηλεία και, όπως συνέβη χθες με τους μετανάστες στο μοναστήρι Πορετσού, σχολίσαν ότι η Μόρια ήταν καλύτερη.

Οι 105 πρόσφυγες έφτασαν στο μοναστήρι της Ηλείας από τον Πειραιά και οι συνθήκες που αντιμετώπισαν ήταν απογοητευτικές καθώς όπως μεταδίδει το ilianews.gr, η δομή είναι ανέτοιμη καθώς δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Πρόσφυγες στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης
© Φωτογραφία : ilialive.gr
Πρόσφυγες στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, που επικαλείται το τοπικό μέσο, έγινε μάρτυρας αντιδράσεων, ενώ διαπίστωσε ότι «οι συνθήκες χρειάζονται μεγάλη βελτίωση για να μπορούν τουλάχιστον ανθρώπινα να φιλοξενηθούν κάποιοι άνθρωποι εδώ, ειδικά όταν είναι γυναίκες και μικρά παιδιά».
Πρόσφυγες στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης
© Φωτογραφία : ilialive.gr
Πρόσφυγες στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης

Ωστόσο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καθώς είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση και τη Μητρόπολη ότι θα φιλοξενηθούν Σύριοι «και ήρθαν Αφγανοί».

«Δεν κάνουμε διαχωρισμό στον ανθρώπινο πόνο, αλλά καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν διάφορα που έχουν συμβεί σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και οι τοπικές κοινωνίες ακόμα και με αυτούς τους εθνικούς διαχωρισμούς έχουν ευαισθησίες» ανέφερε.

Προειδοποίησε ότι «αν οι συνθήκες γίνουν ακόμα πιο δυσμενείς και έχουμε και αντιδράσεις γιατί είδαμε κάποιους νεαρούς να αντιδρούν έντονα, τότε η τοπική κοινωνία είναι δύσκολο να παραμείνει σε αυτή την ανεκτικότητα και φοβάμαι μην έχουμε άλλες καταστάσεις».

Πρόσφυγες στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης
© Φωτογραφία : ilialive.gr
Πρόσφυγες στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης

Εκτίμησε ότι η ΜΚΟ δεν ήταν έτοιμη, ενώ όπως έκανε γνωστό υπάρχουν μόνο δύο αστυνομικοί και θα πρέπει να ενισχυθεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο μοναστήρι του Πορετσού στα όρια Ηλείας – Αχαΐας έφυγαν μόλις λίγες ώρες μετά την άφιξή τους σχολιάζοντας ότι ήταν «καλύτερα στη Μόρια» καθώς ο χώρος όπως αναφέρθηκε ήταν απομονωμένος με πολύ κρύο.

Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, μεταναστευτικό, Ηλεία, μοναστήρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK