ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, επανέλαβε τον ισχυρισμό περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis, ενώ εκτίμησε ότι σ' αυτήν εμπλέκεται και η κα Τουλουπάκη.

Στον ισχυρισμό περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis επέμεινε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «ΑΝΤ1», ο πρώην ισχυρός άνδρας της ελβετικής εταιρείας κατήγγειλε την ύπαρξη σχεδίου, προκειμένου να πληγούν πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι σ’ αυτό συμμετείχε και η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

«Δεν έχω κληθεί ποτέ από την Εισαγγελία ή από κάποια άλλη αρχή για να καταθέσω παρ' όλο που φέρομαι να είμαι ένα κεντρικό πρόσωπο σ' αυτήν την υπόθεση» δήλωσε, παράλληλα.

Και πρόσθεσε: «Ανεπισήμως στα τέλη Μαΐου του 2018, η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από τους δικηγόρους μου να συναντηθούμε ατύπως, με την ομάδα της. Ήμασταν έξι άτομα στο ίδιο γραφείο, οι δικηγόροι μου και η ομάδα της, όπου εκεί με προέτρεψε να τύχω των ευεργετικών διατάξεων του ποινικού κώδικα και να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα».

«Της είπα ότι δεν έχω καμία ανάγκη προστασίας για να καταθέσω, ούτως ή άλλως είναι κάτι που ζητώ συνεχώς από τη μέρα που εμφανίστηκε αυτή η υπόθεση στα ΜΜΕ και κατάλαβα ότι δεν εννοούσε να καταθέσω εγώ αυτά που εννοούσα σαν αλήθεια αλλά κάτι διαφορετικό» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Ο κ. Φρουζής, παράλληλα, υποστήριξε ότι «σαν μοχλό πίεσης είχε να μου πει ότι είχε μαζέψει σοβαρά στοιχεία εναντίον μου και γι΄ αυτό θα ήταν καλό για μένα να καταθέσω όπως μου το πρότεινε».

Και κατέληξε: «Ποτέ δεν είδα στοιχεία παρ' όλο που έχουν περάσει 18 μήνες από τότε, δεν έχουν εμφανιστεί διαφορετικά στοιχεία και τίποτα διαφορετικό από τις καταθέσεις των δύο ψευδομαρτύρων τέλος 2017, αρχές 2018».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φρουζής κατέθεσε αυτή την εβδομάδα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνάει τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η έρευνα εστιάζει στο σκέλος των 10 πολιτικών προσώπων, τα οποία ερευνήθηκαν για συμμετοχή στο «σκάνδαλο» Novartis. Τελικά, η έρευνα συνεχίστηκε μόνο όσον αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ για τους υπόλοιπους εννέα τέθηκε στο αρχείο.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
υπόθεση, Βουλή, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, Novartis, σκευωρία, αντιπρόεδρος, Κώστας Φρουζής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK