06:48 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δραματική ήταν η μείωση των νέων συνδέσεων στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στα χρόνια της κρίσης όπως προκύπτει από στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι νέες συνδέσεις καταναλωτών στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης μειώθηκαν κατά 70%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που εκπόνησε ο ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται αύξηση των συνδέσεων ωστόσο οι συνδέσεις δεν θα επανέλθουν στα πρό κρίσης επίπεδα ούτε μετά το 2023.

Αναφορικά με τις νέες συνδέσεις οι επενδύσεις από 159,5 εκατ. ευρώ το 2012 περιορίστηκαν σε μόλις 48,8 εκατ. ευρώ το 2015.

Από τότε αυξήθηκαν σταδιακά και το 2018 έφτασαν στα 59 εκατ. ευρώ ενώ οι προβλέψεις για την επόμενη πενταετία δείχνουν ότι θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά.

«Για τις νέες συνδέσεις θεωρήθηκε μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 5%, η οποία προϋποθέτει τη σταδιακή βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Πρέπει να αναφερθεί ότι, με τις αυξήσεις που προαναφέρθηκαν, οι προβλεπόμενες δαπάνες για τα έργα νέων συνδέσεων χρηστών για τα επόμενα έτη προβλέπονται χαμηλότερες από τις αντίστοιχες δαπάνες των ετών 2012 και 2013», αναφέρει το 5ετές πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι νέες συνδέσεις αφορούν κυρίως καταναλωτές αλλά και παραγωγούς ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για τα έργα αυτά καταβάλλεται από τους ίδιους.

Tags:
σύνδεση, κατανάλωση, κρίση, ηλεκτρικό ρεύμα, ΔΕΔΔΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK