17:45 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για σχέσεις με το ISIS κρατείται στον Δομοκό ένας 26χρονος Σύρος που εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κω και, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εμφανίζεται σε βίντεο της οργάνωσης.

Ένας 26χρονος Σύρος που φέρεται να σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και με πλούσια δράση, εντοπίστηκε στην Κω μαζί με τον γιο του, συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο κατάστημα κράτησης του Δομοκού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, έχει εμφανιστεί σε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους που δείχνουν τη σημαία της οργάνωσης, εκρήξεις, ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, λιθοβολισμό και αποκεφαλισμούς.

Το βίντεο, που έχει διάρκεια 12 λεπτά, εντοπίστηκε από την Interpol στην πλατφόρμα «Check The Wed» και ο 26χρονος Σύρος ακούγεται να λέει:

«Το Ισλαμικό Κράτος πήρε εντολή από τον Θεό και τον Μωάμεθ να πολεμήσει τους άπιστους».

Ο ανακριτής ζήτησε από τον 26χρονο να εξηγήσει τη συμμετοχή του στο εν λόγω βίντεο και εκείνος, σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινοί τύποι», απάντησε πως διακήρυττε τον νόμο της Σαρία ως «ιμάμης» και ανακοίνωσε μια δικαστική απόφαση.

Ο συνήγορος του 26χρονου, Γιάννης Γλύκας, υποστήριξε:

«Αυτός από την πρώτη στιγμή έχει μία συγκεκριμένη τοποθέτηση όσον αφορά τη δική του συμμετοχή στο βίντεο, η οποία είναι δευτερολέπτων σε ένα βίντεο 11 λεπτών. Η δική του συμμετοχή είναι δύο ή τριών δευτερολέπτων όσον αφορά την ανακοίνωση της ποινής».

Ο προφυλακισθείς αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προώθηση και διέγερση μέσω διαδικτύου σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης» και «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».

Διαβάστε ακόμα:

Στις ΗΠΑ εκδόθηκε ο τζιχαντιστής που είχε εγκλωβιστεί στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Tags:
τζιχαντιστές, σύλληψη, Κως, Ισλαμικό Κράτος, ISIS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK