13:26 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ βρίσκεται στη Βοστόνη και σύμφωνα με τις εξετάσεις μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία για την οποία ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ.

Μήνυμα χαράς έλαβαν οι γονείς του Παναγιώτη – Ραφαήλ καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και το αγγελούδι μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία.

Όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση των γονιών του Παναγιώτη – Ραφαήλ στο Facebook, τα ξημερώματα της Τρίτης, τα αποτελέσματα βγήκαν και η πρώτη γονιδιακή θεραπεία προγραμματίζεται για την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου.

«Παιδιά είμαστε τοοοοσο χαρούμενοι! Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν! Ο Παναγιώτης Ραφαήλ μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία! Πρώτα ο Θεός, είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου! Σας ευχαριστούμε πολύ! Οι ευχές σας έπιασαν τόπο! Να είστε όλοι καλά!!!», αναφέρει το μήνυμα στο Facebook.

Μεγάλη ήταν η αγωνία για τους γονείς του Παναγιώτη – Ραφαήλ τις τελευταίες ημέρες καθώς περίμεναν να ενημερωθούν από την αμερικανική κλινική εάν τελικά ο λίγων μηνών γιος τους θα μπορέσει να υποβληθεί στη θεραπεία.

Πρόκειται για μια ειδική θεραπεία η οποία βασίζεται σε ενδοφλέβια ένεση. Η θεραπεία αντιμετωπίζει τη γενετική αιτία που προκαλεί την ατροφία, την πάθηση δηλαδή του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, μέσα από την παροχή ενός λειτουργικού αντιγράφου του ανθρώπινου γονιδίου SMN.

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ μπόρεσε να ταξιδέψει μέχρι τη Βοστόνη για να λάβει τη θεραπεία με ένα πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης, καθώς τα έξοδα καλύφθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου από δωρεές. Κι αυτό γιατί οι δημόσιες υγειονομικές αρχές είχαν απορρίψει το αίτημα κάλυψης των εξόδων διότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν έχει την έγκριση της ΕΕ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να τον δούμε όρθιο», είχαν δηλώσει οι γονείς του μικρού παιδιού, μιλώντας στο Sputnik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι γονείς του Παναγιώτη - Ραφαήλ στο Sputnik: «Θα κάνουμε τα πάντα για να τον δούμε όρθιο»

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ έφτασε στη Βοστώνη: Το μήνυμα των γονιών του

Άγνωστος φέρεται να έδωσε ένα εκατ. ευρώ για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ

Tags:
ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, Παναγιώτης-Ραφαήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK