14:43 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτές είναι οι οκτώ πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες βυθισμένες πόλεις του κόσμου που θα μαγέψουν κάθε επισκέπτη. Δείτε τους σύγχρονους εκπροσώπους της «Ατλαντίδας».

Ενώ ορισμένες πόλεις έμελλε να περάσουν για πάντα κάτω από την επιφάνεια του νερού ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως με τη δημιουργία φραγμάτων και τεχνητών λιμνών, άλλες μετατράπηκαν σε «υποβρύχιες πόλεις» μετά από φυσικές καταστροφές. Δείτε τις οκτώ πιο όμορφες πόλεις που πλέον βρίσκονται κάτω από το νερό

Η εκκλησία της Sant Roma και η εκκλησία της Mediano

Η εκκλησία της Sant Roma βρίσκεται στην πρώην πόλη της Sant Romà de Sau στην Καταλονία της Ισπανίας. Η πόλη βρίσκεται πλέον κάτω από την επιφάνεια της τεχνητής λίμνης Sau. Η εκκλησία εξακολουθεί να είναι ορατή όταν η στάθμη του νερού είναι χαμηλή. Σε περιόδους ξηρασίας, μπορεί κανείς να περπατήσει ανάμεσα στα ερείπια.

Ένα παρόμοιο θέαμα μπορεί να παρατηρηθεί στο Mediano της Ισπανίας όπου τμήμα μιας εκκλησίας του 16ου αιώνα φαίνεται σαν να αναδύεται μέσα από το νερό.

View this post on Instagram

A post shared by simone wittgen (@simone_wit) on

Τα «Χαμένα Χωριά» στο Οντάριο

Τα λεγόμενα «Χαμένα Χωριά» του Οντάριο αποτελούνται από 10 κοινότητες του Καναδά που βυθίστηκαν για πάντα το 1958 μετά τη δημιουργία της θαλάσσιας οδού Σεντ Λόρενς. Ορισμένες κατασκευές εξακολουθούν να είναι ορατές κάτω από τα κύματα, ενώ κατασκευάστηκε κι ένα μουσείο με εκθέματα από τις βυθισμένες περιοχές.

View this post on Instagram

A post shared by Forever Soulful photography (@forever.soulful.photography) on

Port Royal

Το άλλοτε θρυλικό καταφύγιο πειρατών που βρίσκεται στο νησί της Τζαμάικα, το Port Royal, ουσιαστικά καταστράφηκε από σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το 1692, με το μεγαλύτερο μέρος της πόλης να το έχει καταπιεί η θάλασσα.

Σήμερα, το Port Royal παραμένει μια σκιά του εαυτού του, ένας θησαυρός της τέχνης και ένας νέος τουριστικός προορισμός.

Υποβρύχια πειρατική ταβέρνα
© Φωτογραφία : YouTube/ National Geographic
Υποβρύχια πειρατική ταβέρνα

Η «Λίμνη των Χιλίων Νησιών»

Η λίμνη Τσιαντάο ή αλλιώς «Λίμνη των Χιλίων Νησιών», βρίσκεται στην επαρχία Ζεντζιάνγκ της Κίνας. Δημιουργήθηκε το 1959 στο πλαίσιο της προσπάθειας κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού του ποταμού Ξιν'αν. Τα νερά της λίμνης κρύβουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης Σι Τσενγκ που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της ανατολικής δυναστείας Χαν.

View this post on Instagram

A post shared by ANCIENT DESTINATIONS (@ancientdestinations) on

Παυλοπέτρι

Το Παυλοπέτρι στην Ελλάδα είναι ίσως μια από τις παλαιότερες βυθισμένες πόλεις που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής από αρχαιολόγους, καθώς χρονολογείται στα περίπου 5.000 χρόνια. Παρόλο που η πόλη βυθίστηκε γύρω στο 1.000 π.Χ. εξαιτίας σεισμού, ολόκληρη η δομή της αρχαίας πόλης παραμένει ορατή με τους αρχαιολόγους να έχουν ήδη ανακαλύψει περίπου 15 κτίρια.

Η «Πράσινη Λίμνη»

Το Gruner See («Πράσινη Λίμνη») είναι μία ιδιαίτερη λίμνη στην Αυστρία, η οποία είναι σχετικά ρηχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά η στάθμη ανεβαίνει την άνοιξη. Το γεγονός αυτό καθιστά τη λίμνη ένα δημοφιλές σημείο καταδύσεων όπου οι άνθρωποι μπορούν να παρατηρήσουν λιβάδια, πάγκους, ακόμη και μια γέφυρα βυθισμένη κάτω από το νερό!

View this post on Instagram

A post shared by 𝘼𝙅 (@stella_splendente_nel_cielo) on

Καλγιαζίν

Η πόλη Καλγιαζίν στη Ρωσία είναι διάσημη, μεταξύ άλλων, και για το καμπαναριό που ξεπροβάλει μέσα από τα νερά της γειτονικής τεχνητής λίμνης Ούγκλιτς. Η εκκλησία, όπως και τμήμα της παλιάς συνοικίας της πόλης, βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής υδροηλεκτρικού σταθμού και της δημιουργίας της τεχνίτης λίμνης.
Το διάσημο βυθισμένο καμπαναριό στην πόλη Καλγιαζίν στη Ρωσία
© AP Photo / Dmitri Lovetsky
Το διάσημο βυθισμένο καμπαναριό στην πόλη Καλγιαζίν στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το βυθισμένο σύμπαν κάτω από τα νερά των ωκεανών

Tags:
θάλασσα, πόλη, νερό, βυθός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK