02:29 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους καταληψίες, καλώντας να εκκενώσουν τα κατειλημμένα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια εντός 15 ημερών.

Προθεσμία 15 ημερών, ώστε να εκκενωθούν τα κατειλημμένα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς τους καταληψίες.

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν» προειδοποίησε, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Και πρόσθεσε: «Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

«Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης» έσπευσε να διευκρινίσει.

Αποσαφήνισε δε, ότι «η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο» (σ.σ. Τετάρτη).

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει, το τελευταίο διάστημα, σε αρκετές επιχειρήσεις εκκένωσης κατειλημμένων κτιρίων στα Εξάρχεια και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εντός των κτιρίων φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους παιδιά και γυναίκες.

Παράλληλα, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ειδικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν επεμβάσεις σε κατειλημμένους χώρους, εντοπίζοντας και κατάσχοντας διάφορα αντικείμενα, όπως μπουκάλια, καδρόνια κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Πολυτεχνείο πρόσφυγες και μετανάστες μετά την εκκένωση της κατάληψης στη Μπουμπουλίνας

Tags:
Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικές αρχές, αστυνομικοί, αστυνομία, καταλήψεις, κατάληψη, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK