07:52 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος καταδικάστηκε τελεσίδικα για τη αναφορά του «λιντσάρετε τον Πάχτα» προς κατοίκους της Χαλκιδικής το 2013.

Απορρίφθηκε η έφεση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για την αναφορά του «λιντσάρετε τον (σ.σ. τότε δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστο) Πάχτα» το 2013 για την υπόθεση των εργασιών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας αντιμετώπισε την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος, με το Τριμελές Εφετείο Πειραιά να απορρίπτει την έφεση του κ. Καμμένου για την υπόθεση.

Κατά το voria.gr, ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε τελεσίδικα σε καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αναφορά του κ. Καμμένου «και μάλιστα με ενδυνάμωση της φωνής του με τη χρήση της περιέχουσας έντονη νοηματική βαρύτητα και συναισθηματική φόρτιση φράσης "λιντσάρετέ τον", που συνοδευόταν από την προτροπή "πρέπει να μην μπορεί να κυκλοφορήσει", με την παράλληλη γνωστοποίηση της εκ μέρους του ψυχικής συμπαράστασης και πολιτικής κάλυψης στις ανωτέρω ενέργειες, εκφεύγει του ορθού πολιτικού λόγου και της διάθεσης συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής, που καλόπιστα ή μη, εξέφραζαν τις ανησυχίες τους και την αντίθεσή τους στις εξορυκτικές εργασίες χρυσού».

Κατά το δικαστήριο, ο κ. Καμμένος «προέτρεψε όχι μόνο εκείνους προς τους οποίους απευθυνόταν, αλλά και αόριστο αριθμό ατόμων που είτε βρίσκονταν πλησίον του και γίνονταν κοινωνοί της δήλωσής του, είτε παρακολουθούσαν τη δήλωσή του μέσω των ειδησιογραφικών εκπομπών, να διαπράξουν σε βάρος του ενάγοντος κακούργημα ή πλημμέλημα».

Πάχτας: Η προτροπή για λιντσάρισμα αποτελεί την πιο απεχθή έκφραση ενός αρρωστημένου πολιτικού λαϊκισμού

Σε δήλωσή του, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο Χρήστος Πάχτας σημείωσε ότι «αυτονόητα η προτροπή για λιντσάρισμα ενός ανθρώπου αποτελεί την πιο απεχθή έκφραση ενός αρρωστημένου πολιτικού λαϊκισμού» και κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «με εξαιρετικά απάνθρωπο τρόπο παρακίνησε το πλήθος να προχωρήσει ουσιαστικά και στη φυσική εξόντωση του τότε εκλεγμένου δημάρχου».

«Δεν νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από το διάλογο» υπογράμμισε ο κ. Πάχτας.

Πρόσθεσε, δε, μεταξύ άλλων ότι «η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων και τεράστιο ηθικό και πολιτικό ατόπημα» και συμπλήρωσε ότι «αυτές οι συμπεριφορές θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δε θέλουμε να ζήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΝΕΛ: Βιαιοπράγησαν εναντίον της συζύγου του Καμμένου

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Καμμένο για συκοφαντικό tweet εις βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη

Tags:
Σκουριές, Χαλκιδική, Χρήστος Πάχτας, Πάνος Καμμένος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK