23:37 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι στα Διαβατά Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την αύξηση των παράτυπων μεταναστών που διαμένουν στη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστόπουλος».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέλευση των κατοίκων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με στόχο την εκλογή Επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα της λειτουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστόπουλος».

Η Επιτροπή θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δέλτα, προκειμένου να ενημερώνεται για το θέμα, ενώ στη συνέχεια, θα ενημερώνει τους κατοίκους.

​​Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, είναι η αύξηση των μη ταυτοποιημενων μεταναστών που έρχονται στη δομή του πρώην στρατοπέδου, η οποία είναι ανοιχτή δομή - δηλαδή μπορεί να μπει και να βγει ο καθένας.

Επισημαίνουν δε, ότι φοβούνται να κυκλοφόρησαν στην περιοχή, ακόμα και να πάρουν το λεωφορείο. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν να υπάρξει μετεγκατάσταση της δομής φιλοξενίας σε άλλο σημείο.

Ζητούν επίσης, αστυνομικό τμήμα στα Διαβατά, φωτισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, όπου βρίσκεται η δομή, και λεωφορειακή γραμμή που θα εξυπηρετεί τη δομή, ώστε να μην είναι συνεχώς γεμάτα τα αστικά λεωφορεία.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δομή ήταν από τις πρώτες που είχαν δημιουργηθεί, όταν ξέσπασε το προσφυγικό - μεταναστευτικό το 2016.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης, αναστάτωση προκλήθηκε όταν δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος πρόσκειται στη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ, ζήτησε κατανόηση, εξηγώντας – μεταξύ άλλων - ότι υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από εμπόλεμες χώρες.

Το «παρών» στη συνέλευση έδωσε και ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος πήρε τον λόγο και επεσήμανε ότι η κατάσταση με τους μετανάστες «δεν πάει άλλο». Τόνισε δε, ότι είναι «μαζί με τους κατοίκους».

«Φορτώθηκε ο τόπος μια δομή που τώρα γέμισε παράτυπους μετανάστες. Εμείς φιλοξενήσαμε τη δομή από το 2016. Σύμφωνα με στοιχεία, πέρασαν από εδώ 3.000 μετανάστες, χωρίς να ξέρει κανείς πού πήγαν».

Και συνέχισε: «Η περιοχή δεν αντέχει ούτε έναν ακόμη πρόσφυγα και μετανάστες. Φτάνει πια, δεν πάει άλλο. Ζητώ να το πούμε όλοι μαζί δυνατά στην πολιτεία».

​​ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ψωμιάδης έψησε σουβλάκια στο μπάρμπεκιου στα Διαβατά – Φωτογραφίες

Διαμαρτυρία στα Διαβατά για το κέντρο φιλοξενίας - Φωτογραφίες

Tags:
πρόσφυγες, πρόσφυγας, κάτοικοι, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, Θεσσαλονίκη, Διαβατά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK