22:47 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η έναρξη της καμπάνιας για τον αντικαπνιστικό νόμο έφερε και τις «καμπάνες» σε καπνιστές και καταστήματα το βράδυ της Τετάρτης.

ΤΣΙΓΆΡΟι τρεις πρώτες παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου είναι γεγονός και βεβαιώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με άνδρες της ΕΛΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

Ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Αθανάσιος Μπίνης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι έγιναν έλεγχοι σε δέκα καταστήματα και πως σε τρία εξ αυτών βεβαιώθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ σε κάθε επιχειρηματία που επέτρεπε τη παράβαση και 100 ευρώ σε κάθε καπνιστή που δεν συμμορφωνόταν με το νόμο.

Όπως παρατήρησε ο κ. Μπίνης ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει το ποσοστό που είχε καταγραφεί πριν την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου σύμφωνα με το οποίο το 70% των επιχειρήσεων έχουν συμμορφωθεί.

Εκατοντάδες κλήσεις το 1142

Συνολικά 235 κλήσεις δέχτηκε ο τετραψήφιος αριθμός 1142, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μπίνη  προσφέρει πληροφορίες που αξιοποιούνται για την εκπόνηση ελέγχων σε όλη την επικράτεια. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται μόνο για καταγγελίες, καθώς κατεγράφησαν και 22 αιτήματα βοήθειας διακοπής καπνίσματος καθώς και 66 κλήσεις για πληροφορίες όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεριακλής Ρώσος άναψε τσιγάρο στην πτήση για Ηράκλειο και συνελήφθη

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τριγμοί σε μια αγορά αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τα σχέδια της Σουηδίας για μία κοινωνία μη καπνιστών βρίσκουν αντιστάσεις: Πού απαγορεύει το τσιγάρο

Tags:
αστυνομία, έλεγχοι, έλεγχος, πρόστιμα, πρόστιμο, ηλεκτρονικό τσιγάρο, τσιγάρο, τσιγάρα, αντικαπνιστικός νόμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK