12:22 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ βρίσκεται στη Βοστώνη και σύμφωνα με τις εξετάσεις που είχαν προηγηθεί, μπορούσε να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία για την οποία ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ.

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η προγραμματισμένη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μήνυμα της οικογένειας, το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα «γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη – Ραφαήλ» στο Facebook, η θεραπεία ολοκληρώθηκε.

«Το όνειρο μας, χάρη σε όλους εσάς, έγινε πραγματικότητα! Σας ευχαριστούμε πολύ, η αγάπη σας μας έφερε εδώ! Να είστε όλοι καλά» προστίθεται στην ανάρτηση.

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ είχε υποβληθεί προηγουμένως σε εξετάσεις, σύμφωνα με τις οποίες μπορούσε να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία για την οποία ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του παιδιού ξεσήκωσε τεράστιο κύμα αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2019 εγκρίθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ γονιδιακό φάρμακο, σχεδιασμένο να αντιμετωπίσει τη γενετική αιτία που προκαλεί την Ατροφία, παρέχοντας ένα λειτουργικό αντίγραφο του ανθρώπινου γονιδίου SMN.

Με μία εφάπαξ ενδοφλέβια ένεση, που πρέπει – απαραιτήτως - να γίνει έως την ηλικία των 24 μηνών, οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι είναι δυνατή η παύση της εξέλιξης αυτής της ασθένειας. Ωστόσο, το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Μιλώντας στο Sputnik, οι γονείς του παιδιού είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν τα πάντα για να δουν τον Παναγιώτη – Ραφαήλ όρθιο.

Διαβάστε επίσης:

Οι γονείς του Παναγιώτη - Ραφαήλ στο Sputnik: «Θα κάνουμε τα πάντα για να τον δούμε όρθιο»

Tags:
Υγεία, θεραπεία, βοστώνη, ΗΠΑ, Παναγιώτης-Ραφαήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK