20:48 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ομάδα του αντεξουσιαστικού χώρου μετέδωσε βίντεο - απάντηση στο «τελεσίγραφο» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα κατειλημμένα κτίρια.   

Κατάληψη στα στούντιο της «Νέας Τηλεόρασης Κρήτης» πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ομάδα ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης των αναρχικών, μεταδόθηκε βίντεο, το οποίο απαντούσε στο χθεσινό (σ.σ. Τετάρτη) «τελεσίγραφο» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα κατειλημμένα κτίρια.   

Το κείμενο που δημοσιεύθηκε

«Καλούνται όσοι εκμεταλλεύονται εργασία να αυξήσουν τους μισθούς κατά 200%, μειώνοντας αναλόγως τα ωράρια ή να προχωρήσουν στη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που κατέχουν κλέβοντας τον ανθρώπινο μόχθο.

Καλούνται επίσης να παραιτηθούν άμεσα από κάθε πολιτική ιδιότητα όσοι παρανόμως παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των προσφύγων δολοφονώντας τους, φυλακίζοντας και απαγάγοντας ακόμα και παιδιά για να τα κλείσουν σε απάνθρωπα κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.

Καλούνται όσοι απελαύνουν πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραδώσουν τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσφυγικών ζωών στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης.

Η προθεσμία για την υλοποίηση των εντολών είναι 15 ημέρες από την δημοσίευση της παρούσης στον τύπο. Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά… γλυκά το λέμε»

Το τελεσίγραφο του Χρυσοχοΐδη

Λίγο αργότερα, οι καταληψίες αποχώρησαν από τα στούντιο του σταθμού και το τηλεοπτικό πρόγραμμα συνέχισε να μεταδίδεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε προθεσμία 15 ημερών, ώστε να εκκενωθούν τα κατειλημμένα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν» προειδοποίησε, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Και πρόσθεσε: «Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

«Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης» έσπευσε να διευκρινίσει.

Αποσαφήνισε δε, ότι «η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο» (σ.σ. Τετάρτη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτές είναι οι έξι καταλήψεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για καταλήψεις: «Αιτία πολέμου» λέει ο Ρουβικώνας – Ανακατάληψη στην ΑΣΟΕΕ

 

Tags:
δημόσια τηλεόραση, τηλεόραση, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κτίρια, κτίριο, αντεξουσιαστές, αναρχική συλλογικότητα, αναρχικοί, κατάληψη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK