18:37 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα βίαια επεισόδια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το βράδυ της Τετάρτης εξιστορεί φοιτήτρια που έπεσε και η ίδια θύμα επίθεσης με μπουκάλια.

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής συνέλευσης  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την περασμένη Τετάρτη, τα αίματα «άναψαν» μεταξύ των φοιτητών και γρήγορα προκλήθηκαν επεισόδια που οδήγησαν δύο παιδιά να βρεθούν ένα βήμα πριν το νοσοκομείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», φοιτήτρια της Παντείου που δέχθηκε και η ίδια επίθεση, περιγράφει την έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε στο Ίδρυμα. «Δύο παιδιά μέλη της παράταξης δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς και τους χτύπησαν και τους δύο στο κεφάλι», αναφέρει και συνεχίζει ότι ειδικά για τον έναν υπήρξε ο κίνδυνος διάσεισης. «Φοβήθηκε, όμως, το παιδί και δεν ήθελε να δώσει έκταση στο θέμα επομένως δεν πήγε στο νοσοκομείο. Ο άλλο είχε σημάδια στο το κεφάλι από τα χτυπήματα αλλά δεν υπήρχε κίνδυνος για κάτι πολύ σοβαρά», συνέχισε.

Τα επεισόδια της Τετάρτης καταδίκασε και η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζοντας την αγανάκτησή της για τα βίαια επεισόδια, τα οποία όπως σημειώνει προκλήθηκαν από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες.

«Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη επίθεση κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει τη δημοκρατική του λειτουργία, να το απαξιώσει και να το υποβιβάσει συνολικά», αναφέρει σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όσο και στην ΑΣΟΕΕ προκλήθηκαν επεισόδια και ένταση μεταξύ φοιτητών κατά τη διάρκεια φοιτητικών συνελεύσεων, με αποτέλεσμα να διακοπεί αρκετές φορές η διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαμαντοπούλου στο Sputnik: Όταν υπάρχει παρανομία στα πανεπιστήμια, η ΕΛΑΣ πρέπει να παρεμβαίνει

Μπαράζ καταλήψεων από φοιτητές σε Πανεπιστήμια

Πρυτάνεις: Η βία σε οποιαδήποτε μορφή δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια

Tags:
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, πανεπιστημιακό άσυλο, πανεπιστημιακοί, πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο, ανομία, βία, επίθεση, φοιτητής, φοιτητές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK