08:22 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά τα οποία ζήτησαν να τους αναγνωριστούν 20 εκ των 22 καταδικασθέντων στη υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας.

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε 20 καταδικασθέντες στη δίκη της Siemens για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εισηγήθηκε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός Ελένη Σκεπαρνιά πρότεινε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μόνο για δύο εκ των 22 καταδικασθέντων, σύμφωνα με το news247.gr.

Τα δύο αυτά άτομα έχουν καταδικαστεί ως «παρένθετα πρόσωπα» στις διαδρομές του χρήματος, με την εισαγγελέα να εισηγείται να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Είχαν προηγηθεί αιτήματα των δικηγόρων των καταδικασθέντων για τη χορήγηση ελαφρυντικών, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις δευτερολογίες της υπεράσπισης σε ό,τι αφορά τα ελαφρυντικά και την ετυμηγορία επί των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υιοθέτησε αυτήν την εβδομάδα την εισαγγελική εισήγηση αποφασίζοντας την ενοχή Ελλήνων και Γερμανών της Siemens, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Επίσης καταδίκασε και στελέχη του ΟΤΕ και τραπεζικά στελέχη, τα οποία εμπλέκονται στην υπογραφή της σύμβασης ψηφιοποίησης του Οργανισμού με την γερμανική εταιρεία το 1998.

Όλοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία της δωροδοκίας, κρίθηκε ότι σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα καθώς οι υπάλληλοι του ΟΤΕ, λογίζονται ως ιδιωτικοί και όχι δημόσιοι, και για αυτό έπαυσε η ποινική δίωξη.

Βάσει της απόφασης, 22 από τους 54 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν, ενώ απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής 27 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων και ο Θεόδωρος Τσουκάτος, για τον οποίο η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει ότι δεν αποδείχθηκε πως τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Σχολιάζοντας την απαλλαγή του, ο κ. Τσουκάτος ανέφερε ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη έχοντας πει την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε 11 χρόνια μετά.
Tags:
Θεόδωρος Τσουκάτος, Siemens, εισαγγελέας, δικαστήριο, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK