04:56 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συγκροτεί επιτροπή για διεκδίκησης της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Τι ανακοίνωσε ο ΔΣΑ.

«Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα» συγκροτείται από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η επιτροπή συγκροτείται σε υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία είχε ληφθεί στις 2 Νοεμβρίου στη Λάρισα.

«Αναγνωρίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα της προσπάθειας και την ανάγκη ευρύτερης δυνατής εκπροσώπησης και συμμετοχής, απεστάλη πρόσκληση για τον ορισμό εκπροσώπων σε 58 φορείς της χώρας, μεταξύ των οποίων Πανεπιστήμια, ΝΠΔΔ σωματειακής μορφής, τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιστημονικοί φορείς» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται, δε, ότι επειδή η επιτροπή θα είναι πολυμελής, θα συγκροτηθεί εν συνεχεία εκτελεστικό συμβούλιο με λιγότερα μέλη.

Το εκτελεστικό συμβούλιο θα έχει και την ευθύνη να συντονίζει το έργο της επιτροπής, καθώς και να υλοποιεί τις αποφάσεις της.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΔΣΑ, θα συγκροτηθεί ομάδα ειδικών νομικών, για την παροχή νομικής κάλυψης σε σχέση με την διεκδίκηση των γλυπτών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και ενώ βρισκόταν στο Μουσείο της Ακρόπολης με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ανέφερε πως όχι μόνο συμφωνεί απολύτως με το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά προσφέρει τη στήριξή του και ευχαριστεί την Ελλάδα, γιατί και η Κίνα έχει ανάλογα αιτήματα.

«Έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικηγόρος Ελισάβετ: Αυτοί είναι οι τρόποι διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα

Στο φως η αλληλογραφία Αθήνας - Λονδίνου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Tags:
δικηγόροι, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Δικηγορικοί Σύλλογοι, επιτροπή, Παρθενώνας, γλυπτά παρθενώνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK