ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύσκεψη με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε στη Θάσο, η οποία επλήγη από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ωρών.

Στη Θάσο βρίσκεται πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο εξετάζει τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων από τις επιπτώσεις της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Το πρωί του Σαββάτου, συγκεκριμένα, στο νησί του βόρειου Αιγαίου μετέβησαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβανίου, και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Το κυβερνητικό επιτελείο πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία σε αρκετές περιοχές του νησιού, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της σφοδρής κακοκαιρίας.

Μάλιστα, εξετάζεται η λήψη άμεσων μέτρων, δεδομένης και της έλευσης του νέου κύματος κακοκαιρίας από αύριο, Κυριακή.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως επιβεβλημένη την ανάγκη «να απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά, ώστε να ελευθερωθούν οι κοίτες των χειμάρρων και των καναλιών.

Επίσης, όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός, πρέπει να αποκατασταθούν «οι γέφυρες σε πολλές σημεία οικισμών», ενώ σε δεύτερη φάση «επιβάλλεται να γίνει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αντιπλημμυρικών έργων στο νησί».

«Δυστυχώς, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλέον είναι τακτικά και να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν οι καθαρισμοί των ρεμάτων και των χειμάρρων, ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη ροή του νερού.

Σημείωσε δε, ότι τα μηχανήματα της περιφέρειας παρεμβαίνουν, όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα του οδικού δικτύου του νησιού και να βοηθηθούν οι μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εικόνες καταστροφής σε Θάσο και Χαλκιδική - Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία «Γηρυόνης»

Tags:
υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, βροχοπτώσεις, βροχές, βροχή, προβλήματα κακοκαιρία, κακοκαιρία, Θάσος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK