ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξήγησε γιατί υπάρχει χρέωση στον τηλεφωνικό αριθμό 1142, ενώ έδωσε απαντήσεις και στο γιατί οι καταγγελίες είναι επώνυμες.

 Διευκρινίσεις για τον αριθμό 1142, στον οποίο οι πολίτες μπορούν – μεταξύ άλλων – να καταγγείλουν παραβάσεις του νέου αντικαπνιστικού νόμου, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Φιλοξενούμενος στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», το κυβερνητικό στέλεχος κλήθηκε να εξηγήσει τους λόγους χρέωσης της τηλεφωνικής κλήσης στο 1142.

Όπως επεσήμανε, η χρέωση είναι συμβολική και αποσκοπεί στην αποφυγή των άσκοπων κλήσεων και των φαρσών.

«Η χρέωση γίνεται, όταν απαντάται το τηλεφώνημα για να αποφευχθούν οι φάρσες. Όσο κάποιος βρίσκεται στην αναμονή, δεν πληρώνει τίποτα» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Απαντήσεις έδωσε και στο γιατί οι καταγγελίες γίνονται επώνυμα», υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να αντιμετωπιστούν φαινόμενα «κακεντρεχών καταγγελιών» για λόγους ανταγωνισμού ανάμεσα σε επιχειρήσεις και καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του νέου αντικαπνιστικού νόμου, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή 1142, στην οποία οι πολίτες μπορούν να καλούν για ενημέρωση, αλλά και για καταγγελίες παραβίασης της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση:

  • Όσοι ζητούν βοήθεια για να κόψουν το τσιγάρο, τα στοιχεία τους θα καταγράφονται και μέσα σε 48 ώρες θα επικοινωνεί μαζί τους ένας επαγγελματίας Υγείας προκειμένου να ενημερώσει και να καθοδηγήσει σε κάποια ιατρείο διακοπής καπνίσματος όπου ειδικοί θα συνδράμουν στην υποστήριξη της προσπάθειας.
  • Όσοι θέλουν να καταγγείλουν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, θα πρέπει να δώσουν το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους, καθώς και το e-mail τους (εφόσον έχουν).

Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός των πρώτων τριών ημερών λειτουργίας του 1142, καταγράφηκαν πάνω από 1.000 κλήσεις, εκ των οποίων οι 129 αφορούσαν καταγγελίες.

Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς που συγκεντρώνονται παιδιά, όπως γήπεδα και παιδικές χαρές. Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, τι πιστεύουν οι πολίτες για Πανεπιστήμια - Αντικαπνιστικό

Tags:
παραβίαση, κλήση, τηλέφωνο, Κάπνισμα, καταγγελίες, καταγγελία, Βασίλης Κικίλιας, αντικαπνιστικός νόμος, τσιγάρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK