11:15 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα επικίνδυνα ψάρια λαγοκέφαλοι, δυστυχώς, έχουν καταντήσει συχνό φαινόμενο στις ακτές της πανέμορφης Κρήτης, με το μέγεθος τους διαρκώς ν’ αυξάνεται.

Τουλάχιστον, αυτό δείχνει η τελευταία ψαριά από κάτοικο της περιοχής που έβγαλε ένα λαγοκέφαλο τεράστιων διαστάσεων και βάρος που φτάνει στα 10 ολόκληρα κιλά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ο τοπικός ιστότοπος viannitika.gr, ο κάτοικος της περιοχής, Στέλιος Μανετάκης, ψάρεψε το συγκεκριμένο λαγοκέφαλο στην παραλία Σκούρος, στο Καστρί Βιαννού, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Μανετάκης, το συγκεκριμένο μέγεθος δεν είναι πρωτόγνωρο για λαγοκέφαλο, αφού ο ίδιος στο παρελθόν έχει ψαρέψει λαγοκέφαλο με βάρος 20 κιλά.

Όπως σημειώνει ο κ. Μανετάκης, το πρόβλημα με τους λαγοκέφαλους στην περιοχή είναι τεράστιο. Πρέπει να δοθεί λύση και μάλιστα γρήγορα, προτού να είναι αργά, σημειώνει ο Στέλιος Μανετάκης.

«Τα συγκεκριμένα ψάρια έχουν αλλάξει τη ζωή στο βυθό όπως την είχαμε μάθει παιδιά», τονίζει ο ψαράς. «Πέρα από το ότι αυξάνονται επικίνδυνα, μας δημιουργούν κι άλλου είδους προβλήματα αφού μας σκίζουν συνεχώς τα δίχτυα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ψάρι λαγοκέφαλος ή ποντικός (lagocephalus sceleratus) είναι δηλητηριώδες. H περιβαλλοντική οργάνωση «iSEA» είχε κρούσει από το προηγούμενο καλοκαίρι τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο ψάρι, το οποίο περιέχει την τοξική ουσία τετροδοτοξίνη.

«Το είδος λαγοκέφαλου, που συνήθως αλιεύεται στα ελληνικά ύδατα (L. sceleratus), δεν ανήκει στα είδη, τα οποία δύνανται να καταστούν βρώσιμα κατόπιν της επεξεργασίας τους, καθώς περιέχει τετροδοτοξίνη» επισημαίνεται μεταξύ άλλων.
Οδηγίες για το ψάρι λαγοκέφαλος
Οδηγίες για το ψάρι λαγοκέφαλος
Οδηγίες για το ψάρι λαγοκέφαλος
Οδηγίες για το ψάρι λαγοκέφαλος

Δείτε τη φωτογραφία του τεράστιου λαγοκέφαλου:

Ψαράς στην Κρήτη έπιασε τεράστιο λαγοκέφαλο βάρους 10 κιλών
© Φωτογραφία : viannitika.gr
Ψαράς στην Κρήτη έπιασε τεράστιο λαγοκέφαλο βάρους 10 κιλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπογδάνος: Να πάμε τους μετανάστες στα ξερονήσια - Να ξεπεράσουμε κόμπλεξ και ταμπού - Βίντεο

Ερωτικό σκάνδαλο με ώριμες κυρίες: «Μάγος» στη δυτική Ελλάδα έκανε όργια στην Πανσέληνο

 

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK