16:07 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κακοκαιρία Γηρυόνης (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέων προβλημάτων, μετά τις εκτεταμένες ζημιές σε Θάσο και Χαλκιδική, καλλιεργεί ο «Γηρυόνης» που φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας και στον απόηχο των καταστροφών που άφησαν πίσω τους τα έντονα φαινόμενα στη Θάσο και στη Χαλκιδική. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, απέστειλε επιστολή προς τους δημάρχους της Αττικής με το αίτημα να προχωρήσουν άμεσα σε προληπτικές ενέργειες, με αφορμή την αναμενόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Άλλωστε, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Πατούλης σε επιστολή του προς τους 66 δημάρχους της Αττικής, τούς ζητά να προχωρήσουν σε προληπτικές ενέργειες, για την αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, λόγω των ισχυρών βροχών και καταιγίδων που ενδεχομένως πλήξουν την Αττική σήμερα, από τις βραδινές ώρες, ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους Δήμους να απομακρύνουν, κατά απόλυτη προτεραιότητα μέχρι το απόγευμα, τυχόν ογκώδη αντικείμενα και φερτά υλικά που βρίσκονται περιμετρικά κάδων απορριμμάτων, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα εμφράξεων φρεατίων υδροσυλλογής ή και απορροής υδάτων σε ρέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινάει σήμερα η επέλαση της κακοκαιρίας - Πού θα χτυπήσει ο «Γηρυόνης»

Θέμα:
Κακοκαιρία Γηρυόνης (34)
Tags:
Γιώργος Πατούλης, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Χαλκιδική, Θάσος, καιρός, προβλήματα κακοκαιρία, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK