08:02 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι κάτοικοι στη Θάσο, οι οποίοι μετρούν τις πληγές τους από την πρόσφατη κακοκαιρία, εν όψει και της νέας επιδείνωσης του καιρού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Θάσος, με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους, λίγες ώρες πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να πλήξει το νησί του βόρειου Αιγαίου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων 24ώρων, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε δημόσιες υποδομές, σπίτια και καταστήματα.

Από χθες, μάλιστα, πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, με στόχο τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Αρκετοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ τα συνεργεία του δήμου δίνουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να καθαρίσουν τις κοίτες των χειμάρρων και των ρεμάτων.

Άλλωστε, αυτό είναι και το μείζον πρόβλημα του νησιού, το οποίο οδήγησε τις προηγούμενες ώρες σε σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ώρες,  «καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Υπενθυμίζεται ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι νέες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα «επισκεφτούν» το νησί του βόρειου Αιγαίου το πρωί της Δευτέρας.

Tags:
πλημμύρες, πλημμύρα, καταιγίδες, καταιγίδα, βροχοπτώσεις, προβλήματα κακοκαιρία, κακοκαιρία, νησιά, νησί, Θάσος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK