18:41 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εθνικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας, στις οποίες θα μεταφερθούν περίπου 4.000 ασυνόδευτα παιδιά, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την υποδοχή και φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, προανήγγειλε τη δημιουργία δομών φιλοξενίας για περίπου 4.000 προσφυγόπουλα, τα οποία σήμερα «βιώνουν άθλιες συνθήκες».

«Η κάθε δομή θα στεγάζει μικρές ομάδες, που θα τρέφονται και θα ζουν όπως απαιτεί η τρυφερή ηλικία τους. Με τη βοήθεια δασκάλων, γιατρών και ψυχολόγων και με τη θαλπωρή που, δυστυχώς, δεν έχουν από τους γονείς τους» έσπευσε να εξηγήσει, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Πρωταγωνιστές στην προσπάθειά μας θα είναι δύο πραγματικοί εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών: Ως Εθνική Συντονίστρια διάλεξα μία γυναίκα με παιδεία, γνώση και μεγάλη πείρα στην αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου, την Ειρήνη ΑγαπηδάκηΣτο πλευρό της, ένας σταθερός υποστηρικτής του Κράτους Δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης»

​«Οι μικρές ψυχές του κόσμου δεν μπορεί να γίνονται θύματα των ενόχων του κόσμου. Γι' αυτό και αναλαμβάνω προσωπικά την υπόθεσή τους, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο Γραφείο του πρωθυπουργού» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στις νέες δομές φιλοξενίας - σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο φέρει την ονομασία «Κανένα παιδί μόνο» - αναμένεται να μεταφερθούν 2.500 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται σε διάφορους καταυλισμούς, όπως η Μόρια, αλλά και 1.300 παιδιά που διαμένουν εκτός οργανωμένων κέντρων.

Παράλληλα, αναμένεται να καταρτιστεί ένα πλέγμα μέτρων για τη θωράκιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την παραδειγματική τιμωρία των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης.

«Κάθε νέα δομή θα φιλοξενεί μικρό αριθμό ανηλίκων και θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για στέγη, τροφή, εκπαίδευση, πρόσβαση σε φαρμακο-ιατρική περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη και στοργή. Θα προσφέρει επίσης τις απαραίτητες νομικές υπηρεσίες στα ασυνόδευτα παιδιά που έχουν συγγενείς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θέλουν να επανενωθούν με την οικογένειά τους» περιλαμβάνει, παράλληλα, το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέτσας: Το καλοκαίρι τα κλειστά κέντρα στα νησιά του Αιγαίου για τους μετανάστες

Μητσοτάκης σε περιφερειάρχες: Δεν γίνεται να ζητώ αλληλεγγύη από την ΕΕ αν δεν υπάρχει μεταξύ μας

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη που θα αναλάβει τη φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, παιδιά, μεταναστευτικό, μετανάστης, μετανάστες, κέντρα υποδοχής προσφύγων, προσφυγόπουλα, Προσφυγικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK