04:23 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κακοκαιρία Γηρυόνης (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Σοβαρές βροχές, καταιγίδες και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσε η κακοκαιρία «Γυριόνης» που έπληξε μεγάλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Η βροχή που έπεσε προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά και στις κατοικίες και τις υποδομές αφού παρέσυρε πολλά φετρά υλικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η βροχή που συνολικά έπεσε στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων κατά το διήμερο ξεπέρασε σε ύψος τα 200 χιλ., όπως επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Αντίστοιχα μεγάλα ήταν και τα ύψη βροχής του έπεσαν και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, γεγονός που αιτιολογεί και τα σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν, ιδίως στην περιοχή της Κινέτας.

Τα ύψη βροχής που έπεσαν κατά την κακοκαιρία «Γηρυόνης», σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου
© Φωτογραφία : meteo.gr
Τα ύψη βροχής που έπεσαν κατά την κακοκαιρία «Γηρυόνης», σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μετεωρολογική υπηρεσία EAA-meteo προειδοποιεί για το υπόλοιπο της κακοκαιρίας, ότι θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον ήδη υψηλό κορεσμό ύδατος στο έδαφος και δεδομένου ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, ίσως δημιουργηθούν και νέα προβλήματα ή να ενταθούν περαιτέρω τα ήδη υπάρχοντα.

Ειδικότερα, η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται να δώσει βροχές στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με τα φαινόμενα να αναμένονται ισχυρότερα Μακεδονία, στη Δυτική Στερεά, στη Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, και το Νότιο Ιόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγνοείται 44χρονος οδηγός από την νεροποντή στην Κινέτα

Βίντεο από την Κινέτα: Η στιγμή της διάσωσης ηλικιωμένου ζευγαριού

Θέμα:
Κακοκαιρία Γηρυόνης (34)
Tags:
πλημμύρα, Άγιοι Θεόδωροι, κακοκαιρία Γηρυόνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK