16:41 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κακοκαιρία Γηρυόνης (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», η οποία έπληξε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ωρών. Σε Κινέτα, Θάσο, Ρόδο και Χαλκιδική τα περισσότερα προβλήματα.

Κάτω από τη λάσπη έχει «θαφτεί» η πόλη της Κινέτας, η οποία επλήγη με σφοδρότητα από το κύμα κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

Τα προβλήματα στην περιοχή είναι πολλαπλά, ενώ οι ζημιές σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες είναι ανυπολόγιστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 300 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ή μικρές ζημιές.

Από χθες, Δευτέρα, συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, τις πέτρες και το χώμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πλάνα από drone, η λάσπη καλύπτει σχεδόν πάντα, ακόμη και το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Την ίδια ώρα, πολλαπλά προβλήματα καταγράφονται και στη Θάσο, όπου υπερχείλισαν χείμαρροι, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα.

Απογοητευτική είναι η κατάσταση και σε Ρόδο - Χαλκιδική, με τους κατοίκους να δηλώνουν απεγνωσμένοι.

Στο Νησί των Ιπποτών, όπου μία 75χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω των πλημμυρών, οι τοπικές αρχές ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα, η πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ επενέβη σε τουλάχιστον 13 περιπτώσεις για τη διάσωση πολιτών

Στο μεταξύ, σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, όπου και πάλι υπήρξαν υπερχειλίσεις χειμάρρων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι.

Μάλιστα, η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να «στήσει» επιχείρηση διάσωσης ενός βοσκού, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο.

Θέμα:
Κακοκαιρία Γηρυόνης (34)
Tags:
Κινέτα, καταιγίδα, καταιγίδες, βροχοπτώσεις, βροχές, βροχή, προβλήματα κακοκαιρία, κακοκαιρία, κακοκαιρία Γηρυόνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK