08:56 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κακοκαιρία Γηρυόνης (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Έντονα είναι τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά στην Κινέτα οι ζημιές σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες είναι ανυπολόγιστες, τουλάχιστον 300 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ή μικρές ζημιές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για έξι μήνες το νησί τους Ρόδου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νικόλαου Χαρδαλιά, μετά το χτύπημα της κακοκαρίας Γηρυόνης.

Είχε προηγηθεί αίτημα του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου το βράδυ της Δευτέρας.

Η απόφαση αφορά της δημοτικές ενότητες Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου, Νότιας Ρόδου, Λινδίων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα της Δευτέρας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει έως τις 25 Μαΐου 2020.

Σημειώνεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τελούν, όπως αναφέρει το rodiaki.gr, οι δημοτικές ενότητες Αφάντου και Αρχαγγέλου μετά την κακοκαιρία στις αρχές Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί τη ζωή της έχασε μία 75χρονη. Έντονα είναι τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά στην Κινέτα οι ζημιές σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες είναι ανυπολόγιστες, τουλάχιστον 300 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ή μικρές ζημιές.

Θέμα:
Κακοκαιρία Γηρυόνης (34)
Tags:
κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προβλήματα κακοκαιρία, κακοκαιρία Γηρυόνης, κακοκαιρία, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK