23:05 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Καμία απολύτως σχέση με τον φονικό σεισμό της Αλβανίας, δήλωσε στο Sputnik, ο Ευθύμιος Λέκκας.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας, νωρίς το πρωί.

Με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε υποθαλάσσιο χώρο, Δυτικά της Κρήτης και Νότια των Κυθήρων, και με δεδομένο το μεγάλο εστιακό του βάθος, δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. 

«Ήταν ο κύριος σεισμός και δεν θα υπάρξει μετασεισμική ακολουθία», δήλωσε στο Sputnik, ο Ευθύμιος Λέκκας, προτού προσθέσει:
«Ένας σεισμός πάνω στο όριο του ελληνικού τόξου, που έχει βάθος 70 χιλιόμετρα, είναι ο κύριος σεισμός. Δε θα έχουμε συνέχεια με μετασεισμούς. Το επίκεντρο είναι ακριβώς πάνω στο όριο των δύο λιθοσφαιρικών πλακών, εκεί που συγκρούονται οι δύο πλάκες της Ευρώπης και της Αφρικής. Το σημείο βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων. Λόγω του βάθους έγινε αντιληπτός σε πολλές περιοχές της χώρας, δεν μας κάνει εντύπωση αυτό. Η φύση αυτών των σεισμών είναι τέτοια, ώστε δεν περιμένουμε δευτερογενείς θραύσεις, ούτε μεγαλύτερους σεισμούς. Στο 95% των περιπτώσεων, αυτός ο σεισμός είναι και ο μεγαλύτερος».

«Καμία συσχέτιση μεταξύ του σημερινού σεισμού και του φονικού σεισμού στην Αλβανία, είναι χρονική σύμπτωση» κατέληξε ο κ. Λέκκας.

 

Tags:
Ευθύμης Λέκκας, σεισμός στην Αλβανία, σεισμός τώρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK