14:05 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος καταγγέλλει την καύση των νεκρών, διαμηνύοντας ότι «τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα, δεν είναι άχρηστα αντικείμενα».

Τετρασέλιδο φυλλάδιο για το ζήτημα της αποτέφρωσης έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα. Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Κάνει δε, λόγο για μία διαδικασία, η οποία «δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων».

«Για το ήθος της Εκκλησία μας, αυτή η διαδικασία μηχανικού αφανισμού του σώματος δεν τιμά τον νεκρό. Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ» σημειώνεται, παράλληλα, στο επίμαχο φυλλάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αναφανδόν ταχθεί εναντίον της αποτέφρωσης των νεκρών, κάτι το οποίο επισφραγίστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η Ιερά Σύνοδος διευκρινίζει ότι «προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της 4ης, 5ης και 6ης Νοεμβρίου, οι Ιεράρχες είχαν αποφασίσει να συντάξουν φυλλάδιο, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την καύση και την αποτέφρωση των νεκρών.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει ως οφείλει στη δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» είχε ξεκαθαρίσει, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Sputnik στο πρώτο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας: Το πολιτικό και θρησκευτικό παρασκήνιο

Tags:
Εκκλησία της Ελλάδος, ορθόδοξη εκκλησία, εκκλησίες, Εκκλησία, νεκροί, αποτέφρωση, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Ιερά Σύνοδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK