12:53 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το άνοιγμα των σχολείων πρότεινε το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής που διενήργησε αυτοψία στα σχολεία των Κυθήρων, καθώς δεν εντόπισε σοβαρές ζημιές από το σεισμό.

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών οι οποίες όμως ήταν ήσσονος σημασίας εντόπισε το κλιμάκιο των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής που προχώρησε την Τετάρτη στην πρώτη αυτοψία μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Το κλιμάκιο εντόπισε ζημιές στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου της Χώρας των Κυθήρων καθώς και σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου, η οποία όμως ήταν εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από προηγούμενο σεισμό.

Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών», ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας».

Την Πέμπτη συνεχίζονται οι αυτοψίες σε γέφυρες και κτιριακές υποδομές, ενώ σχετικά με τις ζημιές στα σχολεία προβλέπεται να εγκριθεί ειδικό κονδύλι, μετά από συνεννόηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Ευστράτιου Χαρχαλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεισμός στην Αλβανία: Αυξάνονται οι νεκροί - Συνεχείς μετασεισμοί και αγωνία στα συντρίμμια

Σεισμός στην Κρήτη: Υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι - Ρωγμές στην εφορία Χανίων

Tags:
ζημιές, σεισμική δόνηση, σεισμός, Κύθηρα, Γυμνάσιο, Λύκειο, δημοτικό σχολείο, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK