03:19 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος πως θα επικρατήσει η φρενίτιδα που συνήθως επικρατεί τη συγκεκριμένη ημέρα στις ΗΠΑ αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι καταναλωτές και στην Ελλάδα αναμένουν την Black Friday για τα ψώνια τους.

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για το εναρκτήριο λάκτισμα της ημέρας των «τρελών» προσφορών ή αλλιώς Black Friday και στη χώρα μας.

Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που περιμένουν την ημέρα αυτή για να κάνουν αγορές σε καλύτερες τιμές.

Την ημέρα αυτή όμως περιμένουν και οι επιχειρήσεις, που ήδη έχουν σπεύσει να ενημερώσουν, κυρίως μέσω διαδικτύου, για τις προσφορές τους το καταναλωτικό κοινό.

Τι εκπτώσεις αναμένονται

Στις ΗΠΑ οι εκπτώσεις φτάνουν το 90%, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα λίγο πριν αυτά ανοίξουν τις πόρτες τους.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχουν φτάσει σε αυτό το ποσοστό ακόμη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2018, η μέση έκπτωση στη χώρα μας τη συγκεκριμένη ημέρα διαμορφώθηκε στο 52% ανήμερα ενώ το 2017 στο 53%.

Για φέτος, όπως ανέφερε ο Νίκος Κουγιουμτσής, Β’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας μιλώντας στο Sputnik, οι εκπτώσεις αναμένεται να αγγίξουν το 70%

Τι αγοράζουν οι Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα του «Black Friday Global»  οι Έλληνες ψωνίζουν κυρίως είδη ένδυσης, υποδήματα, καλλυντικά και αρώματα, ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές

Κατά μέσο όρο την ημέρα της Black Friday ξοδεύουν 242 ευρώ τόσο για αγορές σε φυσικά όσο και διαδικτυακά.

Να σημειωθεί πως ακολουθεί η Cyber Monday, η Δευτέρα ακριβώς μετά τη Black Friday και οι εκπτώσεις αφορούν αγορές μέσω διαδικτύου κυρίως σε προϊόντα τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Black Friday 2019: Αντίστροφη μέτρηση για εκπτώσεις που θα αγγίξουν το 70%

Black Friday 2019: Πότε πέφτει η ημέρα με τις σημαντικές εκπτώσεις

Black Friday 2019: Η επίσημη μέρα καταναλωτικής «ακολασίας» πλησιάζει

Tags:
προσφορές, επιχειρήσεις, Ελλάδα, εκπτώσεις, Black Friday
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK