11:22 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ορφανό ήταν το 8χρονο παιδάκι, το οποίο έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο Παίδων κατά πάσα πιθανότητα από διφθερίτιδα. Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη ζωή του 8χρονου παιδιού, το οποίο έχασε τη ζωή του - κατά πάσα πιθανότητα - από διφθερίτιδα, μία ασθένεια η οποία είχε εκλείψει τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ελλιπή εμβολιασμό του άτυχου παιδιού, κάτι το οποίο φέρεται και να του στοίχισε τη ζωή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επιβεβαίωσε το παραπάνω, εξηγώντας ότι το 8χρονο παιδί είχε κάνει μόλις τη μία δόση του εμβολίου, ενώ υπολείπονταν ακόμη δύο.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα «newpost.gr», το παιδάκι ήταν ορφανό και έως την ηλικία των πέντε ετών ζούσε σε ίδρυμα. Στη συνέχεια, υιοθετήθηκε από οικογένεια.

Ανησυχία υπάρχει, παράλληλα, και για τους γιατρούς, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το 8χρονο παιδί, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος, η προστασία του εμβολίου διαρκεί για μόλις 10 χρόνια.

«Πρώτος θάνατος από διφθερίτιδα στην Ελλάδα μετά από 28 χρόνια»

Από την πλευρά του, σε ανάρτηση στο Facebook, ο παιδίατρος Γεώργιος Τσόλας σημείωσε ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα θανάτου στην Ελλάδα από διφθερίτιδα μετά από... 28 χρόνια.

«Ιδού πού οδηγούν την κοινωνία οι ανεύθυνοι αρνητές των εμβολιασμών» πρόσθεσε, καλώντας την πολιτεία και την ιατρική κοινότητα να λάβουν δράση.

Τι είναι η διφθερίτιδα

Η διφθερίτιδα είναι μία λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια της αναπνοής από ασθενείς, είτε από τη χρήση μολυσμένων αντικειμένων. Στην αρχή της εκδήλωσής της, η διφθερίτιδα μοιάζει με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με την ειδική παθολόγο, Αναστασία Μοσχοβάκη, που μίλησε στο Sputnik.

Βήχας, πυρετός και πονόλαιμος είναι τα συμπτώματα που εκδηλώνει ο ασθενής που έχει νοσήσει. «Αρχικά μιμείται τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, ωστόσο, δύναται να προκαλέσει πολύ σοβαρές παραλύσεις στο σώμα, ανάλογα με το σημείο του εγκεφάλου που έχει προσβάλει η τοξίνη», όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μοσχοβάκη.

Αρχικά μοιάζει με γριπώδη συνδρομή. Προοδευτικά, όμως, η κλινική εξέταση δείχνει στην περιοχή του φάρυγγα προσκολλημένες μεμβράνες. Η διφθερίτιδα προκαλεί σοβαρές βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα και παραλύσεις σε διάφορα όργανα του σώματος, λόγω μίας τοξίνης που παράγεται από το βακτηρίδιο της διφθερίτιδας. Μπορεί να προσβάλλει ανθρώπους όλων των ηλικιών, σίγουρα, όμως, τα μικρότερα παιδιά είναι πιο ευπρόσβλητα. Είναι άκρως μεταδοτική.

Tags:
ΠΟΕΔΗΝ, νόσος, ασθένειες, ασθένεια, εμβόλια, εμβόλιο, Νοσοκομείο Παίδων, νοσοκομείο, παιδί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK