14:18 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ελεύθερος αφέθηκε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Energa, Αριστείδης Φλώρος, μετά την απόφαση του Εφετείου να μειώσει την ποινή του σε φυλάκιση πέντε ετών με τριετή αναστολή.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Αριστείδης Φλώρος, βασικός κατηγορούμενος για την πολύκροτη υπόθεση της Energa.

Το Εφετείο Κακουργημάτων, συγκεκριμένα, αποφάσισε τη μείωση της ποινής του σε φυλάκιση πέντε ετών με τριετή αναστολή, την οποία ωστόσο έχει ήδη εκτίσει.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως, του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 ετών.

Ωστόσο, το Εφετείο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας, του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς, και σε συνδυασμό με την κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή μικρότερης ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλώρος αντιμετώπιζε σοβαρές κατηγορίες για τα αδικήματα της λαθρεμπορία, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το δικαστήριο, μάλιστα, τον απάλλαξε για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για την οφειλή της Energa, ύψους 72 εκατ. ευρώ, προς το ελληνικό δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Μηλιώνης, ένας εκ των ιδιοκτητών της Hellas Power, κρίθηκε αθώος από το Εφετείο, παρότι πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια.

Συνολικά, ένοχοι κρίθηκαν πέντε εμπλεκόμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε μονοετή ή διετή ποινή φυλάκισης, με τριετή αναστολή.

Tags:
ποινή φυλάκισης, ποινή, Εφετείο Κακουργημάτων, εφετείο, δικαστήριο, δικαστήρια, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ηλεκτρική ενέργεια, ενέργεια, Energa, Energa, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK