10:38 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια γυναίκα «εγκέφαλο» κυκλώματος trafficking και πορνείας που διωκόταν διεθνώς συνέλαβαν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Κοινή ευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη μια γυναίκα 40 ετών και ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και στην εκμετάλλευση σε πορνεία ακόμη και ανήλικων.

Η σύλληψη επετεύχθη από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από πληροφορίες από τη Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας σχετικά με έρευνα έκαναν οι αρχές της Ιταλίας.

Η συλληφθείσα, σύμφωνα με την αστυνομία είναι 40 ετών ημεδαπή με καταγωγή από Νιγηρία ενώ σε βάρος της εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από την Ιταλία.

Η γυναίκα εκτιμάται ότι είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση αλλά και στην στρατολόγηση πολλών ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία.

Εκεί τις κρατούσαν με τη βία, τις κακοποιούσαν, τις απειλούσαν ότι θα τις σκοτώσουν και μέσα από εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού) τις ωθούσαν στην πορνεία.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποκόμιζε από την κάθε κοπέλα όφελος που ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν ακόμη δύο μέλη του κυκλώματος.

Να σημειωθεί πως σε βάρος της 40χρονης εκκρεμεί ειδικό μέτρο εκδοθέν από τις Αυστριακές Αρχές καθώς αναζητείται στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας που διεξάγεται στη χώρα τους.

Η συλληφθείσα οδηγείται στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Tags:
διακίνηση μεταναστών, σύλληψη, πορνεία, εγκέφαλος, trafficking, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK