ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμη μια μήνυση κατατέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο για την πυρκαγιά στο Μάτι από τα παιδιά δύο θυμάτων της φονικής φωτιάς το περσινό καλοκαίρι.

Μια ακόμα μήνυση κατέθεσαν τα παιδιά δύο θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στον Άρειο Πάγο σήμερα.

Η μήνυση, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, στρέφεται σε βάρος δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας οι οποίοι εγκαλούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, έκθεση σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος.

«Ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι λειτουργοί του ενεργούσαν υπεύθυνα όπως ο νόμος ορίζει», αναφέρουν μεταξύ άλλων στους ισχυρισμούς τους οι μηνυτές.

Παράλληλα, αναφέρονται στο ζήτημα της αξιοποίησης των εναερίων μέσων τις ώρες που δρούσε ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά.

«Από τις 7 το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, οπότε είχε μειωθεί αισθητά η ταχύτητα του ανέμου, μπορούσαν σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα να απογειωθούν τα ελικόπτερα για να διασώσουν στέλνοντας ταυτόχρονα την ακριβή εικόνα στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διάσωσης. Όμως δεν το έπραξαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρονται στο γεγονός ότι η υπηρεσία Εναερίων μέσων της ΕΛΑΣ έκλεισε στις 9 «την ημέρα της απόλυτης καταστροφής» και αποφασίστηκε από τους εγκαλούμενους να τηρηθεί το σύνηθες ωράριο.

«Ακόμα βρίσκουμε στοιχεία, τρομακτικής σημαντικότητας τα οποία βάζουνε στο κάδρο και άλλο κατηγορούμενο. Όσο μπορούμε κάποιοι δεν θα επιτρέψουμε ούτε να ξεχαστεί ούτε να κουκουλωθεί η υπόθεση για το Μάτι», αναφέρει επίσης ο πληρεξούσιος δικηγόρος των συγγενών σε δήλωσή του.
Tags:
οικογένεια, Άρειος Πάγος, μήνυση, Μάτι, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK