20:21 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά 2.176 αυξήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεπερνώντας τους 55.000, τη στιγμή που οι εν λόγω δομές προορίζονται για τη φιλοξενία 30.708 ατόμων.

Περισσότεροι από 55.000 πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το ΓΕΕΘΑ και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν σε 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυξήθηκαν κατά 2.176 μέσα σε μία εβδομάδα. 

Ειδικότερα, χθες καταγράφηκαν 55.085 άτομα, έναντι 52.909 την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που η δυνατότητα φιλοξενίας των 34 δομών ανέρχεται σε 30.708 άτομα.

Οι δομές, των οποίων η διαμονή των προσφύγων και μεταναστών υπερβαίνει τις δυναότητές τους, είναι εκείνες της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου, της Κω, του Έβρου, της Μαλακάσας και πλέον και των Διαβατών.

Να σημειωθεί ότι στα τέλη του Μαΐου είχαν καταγραφεί 28.659 άτομα στις 32 τότε δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονταν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι, έκρουσε «καμπανάκι» για το προσφυγικό - μεταναστευτικό και την κατάσταση στα ελληνικά νησιά, προειδοποιώντας μάλιστα για κίνδυνο για «δραματικές συνέπειες», ενώ υπογράμμισε ότι το ζήτημα συνιστά «ευθύνη της διεθνούς κοινότητας».

Tags:
Ένοπλες Δυνάμεις, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, μετανάστες, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK