21:18 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έκανε λόγο για «μεταναστευτική κόπωση» στις τοπικές κοινωνίες τονίζοντας ότι έπρεπε να μετακινηθούν ευάλωτοι αιτούντες άσυλο σε δομές της ενδοχώρας.

Μεγαλύτερη στήριξη από εταίρους και συμμάχους ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος στέλνοντας μήνυμα ότι «τα σύνορά μας είναι η ασφάλειά μας και η ασφάλειά τους».

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για ανατροπή της χαλαρής αντιμετώπισης που υπήρχε στο μεταναστευτικό στο πρόσφατο παρελθόν, σημειώνοντας επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στον παράγοντας της ασφάλειας.

Σημείωσε ότι υπάρχει «μεταναστευτική κόπωση» στις τοπικές κοινωνίες αναγνωρίζοντας ότι «η κατάσταση στα μεθοριακά νησιά μας ήταν πλέον ασφυκτική. Έπρεπε να μετακινηθούν ευάλωτοι αιτούντες άσυλο σε δομές της ενδοχώρας. Ήταν υποχρέωση και καθήκον τόσο προς συμπολίτες μας των συνοριακών περιοχών της χώρας, όσο και στους ίδιους τους ανθρώπους που στα υπερχειλισμένα κέντρα υποδοχής ζούσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πλακιωτάκης για μεταναστευτικό: Τίθεται θέμα παράνομης εισβολής στην Ελλάδα

Στον Πειραιά 370 πρόσφυγες και μετανάστες

Επιστολές Παυλόπουλου σε Φον ντερ Λάιεν - Σχοινά: Να τηρηθεί η αρχή της αλληλεγγύης στο προσφυγικό

Tags:
πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκή Ένωση, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK