08:53 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Λέσβο για τη δημιουργία κλειστού κέντρου που θα φιλοξενεί τους αιτούντες άσυλο. Απειλεί με παραίτηση δήμαρχος.

Αμείωτη παραμένει η ένταση στη τοπική κοινωνία της Λέσβου μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για κλειστά κέντρα στα νησιά μεγάλης χωρητικότητας.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τη συμμετοχή των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία οι τρεις «επανέλαβαν ομόφωνα, ότι στηρίζουν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με αυτή, οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στη δημιουργία επιπλέον δομών, ζητούν αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και έλεγχο των ΜΚΟ.

Ο δήμαρχος της Καλλονής κ. Βέρρος έχει απειλήσει με παραίτηση στην περίπτωση νέας δομής, ακόμα κι αν αυτή δεν γίνει σε σημείο της δικαιοδοσίας του.

Μεταξύ άλλων, στην έκτακτη σύσκεψη προτάθηκε η σύσταση διαδημοτικής επιτροπής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την παρακολούθηση των εξελίξεων γύρω από το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελίες από τον Δημήτρη Καμμένο για τη δράση ΜΚΟ στη Λέσβο: «Το κράτος πεθαίνει στη Μόρια»

Στη μαύρη λίστα του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης η αμερικανική ΜΚΟ Atlantic Council

Tags:
Λέσβος, προσφυγικές ροές, Προσφυγικά, παράνομη μετανάστευση, διακίνηση μεταναστών, μετανάστης, μετανάστες, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK