08:59 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα non-paper με τα βασικά στοιχεία του σχεδίου της Ελλάδας για τις ευρωπαϊκές επιστροφές των προσφύγων θα παρουσιάσει ο Γιώργος Κουμουτσάκος στις Βρυξέλλες.

Τη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής επιστροφών θα καταθέσει η Ελλαδα στις Βρυξέλλες με απώτερο στόχο την αλλαγή του Κανονισμού του Δουβλίνου και τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο.

Ειδικότερα, ο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητα τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος θα καταθέσει στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (JHA) στις Βρυξέλλες, ένα non-paper σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» που θα αναλύει τις βασικές προτάσεις της χώρας αλλά και μια κρίσιμη παράμετρο σχετικά με την αυτόματη κατανομή των προσφύγων που προτείνει το Βερολίνο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να δηλώσει την παρουσία της στη συζήτηση για το μεταναστευτικό που θα κορυφωθεί εντός των επόμενων μηνών. έπειτα και από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεννηματά για μεταναστευτικό: Το πρόβλημα είναι η έλλειψη αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Sputnik ρώτησε τους Αθηναίους τη γνώμη τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Βίντεο

Tags:
Ελλάδα, Ευρώπη, παράνομη μετανάστευση, λαθρομετανάστευση, μετανάστευση, μετανάστης, μετανάστες, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK