03:02 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όλες οι αρμοδιότητες που πρόσκεινται στους εμπλεκόμενους φορείς αναλύονται στα δύο σχέδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την προστασία από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Με τις κωδικές ονομασίες «Ιόλαος» και «Δάρδανος» παρουσιάστηκαν τα δύο κυβερνητικά σχέδια για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των δασικών πυρκαγιών αντίστοιχα.

Σε αυτά αναφέρονται όλες οι αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία σε περίπτωση κακής διαχείρισης κατά την εκδήλωση των φυσικών φαινομένων.

Στην διάρκεια της παρουσίασης από τον διευθυντή Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβο Θεοδώρου, γνωστοποιήθηκε από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ότι τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την πολιτική προστασία και πως μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχα σχέδια που αφορούν φυσικές καταστροφές.

«Περνάμε από τη φάση του αυτοσχεδιασμού στη φάση των επιστημονικών δεδομένων, σε όλες τις διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που παρευρισκόταν στην παρουσίαση, υπογράμμισε ότι μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Η έγκαιρη πρόληψη και διαχείριση των καταστάσεων που προκαλούν τα έκτακτα φαινόμενα βρίσκονται στο κέντρο του σχεδιασμού μας .Το κράτος είναι εδώ. Η καρδιά της Πολιτικής Προστασίας χτυπάει εδώ. Η προστασία και ασφάλεια όλων των πολιτών είναι καθήκον μας», συνέχισε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το αμάξι με «πόδια» που θα μπορεί να σώζει ζωές σε φυσικές καταστροφές (Βίντεο)

Φυσικές καταστροφές στη Χαλκιδική: Οι φορές που βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας

Tags:
προστασία, Στέλιος Πέτσας, φυσικές καταστροφές, φυσική καταστροφή, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιές, πυρκαγιά, πλημμύρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK