08:47 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κακοποιός Κώστας Πασσαρης, επανέλαβε μέσω του συνηγόρου του, το αίτημα του για μεταγωγή του στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Να παραστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο όπου ξεκίνησε να εκδικάζεται η υπόθεσή του ζητά και μέσω του συνηγόρου του ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης.

Ήδη είχε αιτηθεί την μεταγωγή του στην Ελλάδα καθώς επιθυμεί να βρίσκεται στη συγκεκριμένη δίκη.

Ο 45χρονος δικάζεται σε δεύτερο στο Εφετείο για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ο συνήγορός του επανέλαβε το αίτημα του κακοποιού ενώ έκανε λόγο για αδυναμία συνεννόησης των ελληνικών και των ρουμανικών αρχών, σύμφωνα με το prototheme.gr.

«Το Εφετείο που ερευνά την υπόθεση Πάσσαρη ξεκινά χωρίς να είναι ο ίδιος παρών μολονότι το επιθυμούσε. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των ελληνικών και των ρουμανικών αρχών. Αυτό που ο ίδιος επιθυμεί είναι να του αποδοθούν ευθύνες μόνο γι’ αυτά που έχει κάνει. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είπε ότι ήθελε να είναι παρών για να παραδεχθεί αυτά που έκανε να κοιτάξει τους ανθρώπους που έβλαψε στα μάτια να τους ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει τις συνέπειες των πράξεών του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ηθικό να καταδικαστώ για αυτά που έκανα»

Στη συνέχεια ο συνήγορος ανέφερε πως ο ίδιος θεωρεί «ηθικό» να καταδικαστεί αλλά γι' αυτά που έκανε.

«Αυτό που λέει ο Πάσσαρης είναι: "καταδικάστε με για αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Οχι όμως για αυτά που δεν έκανα"», ανέφερε ο συνήγορος του.

Μάλιστα ο δικηγόρος του κακοποιού ζήτησε την αναβολή της δίκης και ανέφερε πως το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει παραλάβει ακόμη το έγγραφο από τη Ρουμανία, σύμφωνα με το οποίο το Βουκουρέστι συναινεί στο αίτημα του εντολέα του να μεταβεί στην Ελλάδα και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής σε φυλακές εδώ.

Το αίτημα του όμως απορρίφθηκε και στη συνέχεια ο συνήγορος του Πάσσαρη έκανε γνωστό πως ο κακοποιός συνομολογεί όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπάρχουν και πράξεις τις οποίες αρνείται.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Πάσσαρης καταδικάστηκε στη Ρουμανία σε ισόβια για την δολοφονία δύο ατόμων και αποφυλακίζεται το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου.

Οι ρουμανικές αρχές έχουν ζητήσει τη γνωμοδότηση της Ελλάδος για τη μεταγωγή του εδώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίασή για τις 11 Δεκεμβρίου.

Tags:
Ρουμανία, Ελλάδα, δίκη, Κώστας Πάσσαρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK