07:49 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογεί νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων και πορείων στο... πεζοδρόμιο ή σε μία λωρίδα του δρόμου.

Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων αναμένεται να φέρει στη Βουλή των Ελλήνων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο επιχειρεί να θέσει όρια στη διεξαγωγή των πορειών στο κέντρο της Αθήνας - και όχι μόνο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Star», θα προβλέπει... διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο ή σε μία λωρίδα του δρόμου, ανάλογα με τη συμμετοχή των διαδηλωτών.

Παράλληλα, το προωθούμενο νομοσχέδιο θα καθορίζει τους δρόμους που θα κλείνουν, αλλά και τη διάρκεια του αποκλεισμού.

«Οι πορείες ή οι διαδηλώσεις, οι οποίες είναι μικρού όγκου θα μπορούν να περιορίζονται στον αντίστοιχο χώρο του οδοστρώματος της κάθε πόλης ή θα μπορούν να διοχετεύονται από συγκεκριμένες οδούς» σχολίασε, από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».

Όπως είναι φυσικό, το σχέδιο νόμου έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις, καθώς θετικοί εμφανίζονται οι καταστηματάρχες, αρνητικοί οι συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Star», οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την οποία χαρακτηρίζουν ως «ευχής έργον».

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιτίθενται, με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδων να κάνει λόγο για «αυταρχικό περιορισμό του δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμπλοκές μεταναστών στη ΒΙΑΛ της Χίου: Ξύλο και πετροπόλεμος στο hotspot

Επεισόδια και χημικά στο Καβούρι - Συμπλοκές δυνάμεων των ΜΑΤ και φοιτητών

Tags:
εμπορικά καταστήματα, καταστηματάρχες, συνδικαλιστές, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κυβέρνηση, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πορεία, διαδήλωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK